Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.465 vizualizări
814 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
3. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
5. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
6. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
14. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
16. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
17. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
25. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
27. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
30. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.