Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
3.646 vizualizări
487 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
6. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
10. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
13. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
16. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
18. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
22. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.