Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.791 vizualizări
908 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
9. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
13. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
18. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
20. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
25. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.