Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.837 vizualizări
923 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
9. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
13. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
15. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
20. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.