Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.719 vizualizări
889 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
10. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
13. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
15. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
18. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
21. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
24. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
29. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.