Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.909 vizualizări
941 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
3. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
10. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
22. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
28. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.