Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.720 vizualizări
889 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
6. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
13. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
22. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
28. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.