Pui cu legume şi ierburi de Provence - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pui cu legume şi ierburi de Provence

Pui cu legume şi ierburi de Provence

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.
4.620 vizualizări
855 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
4. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
7. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
9. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
15. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.