Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast).

Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt.
Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita.
Ca garnitura, se pot servi rosii.
5.123 vizualizări
943 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
13. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.