Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast).

Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt.
Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita.
Ca garnitura, se pot servi rosii.
5.015 vizualizări
913 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
4. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
11. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
27. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.