Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast).

Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt.
Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita.
Ca garnitura, se pot servi rosii.
5.060 vizualizări
929 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
9. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
28. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.