Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast).

Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt.
Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita.
Ca garnitura, se pot servi rosii.
4.709 vizualizări
838 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
12. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
20. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.