Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 2 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 fileuri de sardele (eventual), o lingura capere, 1/8 l vin alb, 1/4 l concentrat de pasare (Knorr+apa), sare, piper, o lingurita unt, o bagheta (sau toast).

Mod de preparare: Se spala ficateii, se zvanta intr-un stergar si se prajesc circa 10 minute in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se pune la calit ceapa taiata cubulete si, cand devine sticloasa, se adauga ficateii tocati marunt.
Sardelele si caperele se taie marunt si se dunstuiesc si ele impreuna cu ficateii si ceapa, la foc mic. Se sting cu vin si zeama de carne de pasare si se mai lasa putin, pana ce amestecul are consistenta unei paste cremoase. Se gusta de sare si piper si, cand crema s-a racit, se incorporeaza untul si se unge pe feliile de paine prajita.
Ca garnitura, se pot servi rosii.
5.173 vizualizări
957 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
6. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
14. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
20. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
23. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.