Paella cu fasole şi melci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci

Paella cu fasole şi melci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
6.160 vizualizări
1.102 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
3. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
7. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
8. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
12. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
17. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
18. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
20. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
29. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.