Paella cu fasole şi melci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci

Paella cu fasole şi melci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
6.292 vizualizări
1.135 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
3. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
5. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
11. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
14. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
17. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
19. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
28. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
30. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.