Paella cu fasole şi melci - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella cu fasole şi melci

Paella cu fasole şi melci

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.

Mod de preparare: Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.
5.834 vizualizări
989 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
6. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
8. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
11. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
14. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
17. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
27. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
28. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
30. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.