Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.780 vizualizări
1.280 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tort fraged (Dulciuri > Torturi)
3. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
12. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
14. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
26. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
28. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
30. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.