Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.189 vizualizări
1.157 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
3. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tort cu nucă (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
14. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
16. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Glazură albă (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
28. Jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.