Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.793 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
2. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort de prune bistriţene (Dulciuri > Torturi)
15. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
17. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
18. Arlechin (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
20. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
23. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
25. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
26. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
30. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.