Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.807 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papiote de cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Fazan cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
11. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
20. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
21. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Clătite de post (Dulciuri > Clătite)
24. Raţă lăcuită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
27. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
28. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.