Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.755 vizualizări
1.271 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
6. Scrumbii la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
8. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
9. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
12. Chiftele de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
15. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
17. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Lichior de zmeură (Băuturi > Lichioruri)
26. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.