Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.788 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
2. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
3. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
4. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Analele istoriei (Dulciuri > Prăjituri)
20. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
25. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
27. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.