Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.778 vizualizări
1.280 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Chec cu cacao (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Crap umplut cu nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
15. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
17. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
18. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
20. Chiftele spaniole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Omletă cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
26. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
28. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.