Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.039 vizualizări
1.124 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
4. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
9. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Gulaş rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
23. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ghembetz cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Clătite de post (Dulciuri > Clătite)
30. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.