Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.846 vizualizări
1.287 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Icre de ştiucă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
3. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
8. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
10. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
12. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
19. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
23. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Mazăre verde cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.