Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.802 vizualizări
1.283 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
2. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
3. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Chifle cu ou (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
20. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
23. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
26. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.