Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.783 vizualizări
1.280 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
5. Cireşe cu coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Shakshuka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Crap cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Ochiuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
21. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
24. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
25. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Teriyaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
30. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.