Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.539 vizualizări
1.232 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
10. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
20. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
23. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
25. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
30. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.