Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.766 vizualizări
1.278 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
5. Chiftele de praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
9. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
14. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
17. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
19. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chelsea Buns (Brioşe Chelsea) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
22. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
23. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
26. Caponata (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
29. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.