Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.819 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Arlechin (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Găluşte cu prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
6. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Lichior de cafea (Băuturi > Lichioruri)
8. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Specialitate slovacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Somn fript (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tort de cacao (Dulciuri > Torturi)
13. Ceai Kashmir (Băuturi > Ceaiuri)
14. Piperade (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
20. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Lichior de zmeură (Băuturi > Lichioruri)
27. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Jaluzele cu prune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.