Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.794 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
3. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
4. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
7. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
8. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
14. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
18. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
29. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.