Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana |
Orez a la Cubana
Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin. Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale. Se serveste calda.
18.084 vizualizări
Versiunea printabilă1.136 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi) 3. Supă de cicoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 5. Ceaiul exotic al lui Amor (Băuturi > Ceaiuri) 6. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii) 8. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte) 13. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate) 15. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 16. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri) 19. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi) 21. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 27. Caracatiţă în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 30. Tort economic (Dulciuri > Torturi) |