Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.800 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
7. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Omletă cu de toate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tort de vară (Dulciuri > Torturi)
20. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
22. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
23. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
28. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
29. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.