Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.787 vizualizări
1.281 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
10. Tort Moca (Dulciuri > Torturi)
11. Clătite de ou (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
13. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Măduvioare la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
23. Spaghete cu conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
26. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.