Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.812 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zarzavat conservat prin deshidratare (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Mâncare cu midii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Bomboane cu grilaj (Dulciuri > Prăjituri)
4. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
9. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Vodka Tonic (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
20. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.