Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.542 vizualizări
1.233 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
2. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tarhon conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
5. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Varză ca la Cluj (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
29. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.