Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.767 vizualizări
1.278 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
2. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
6. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Macrouri la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
16. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
20. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Gâscă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Falafel israelian (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.