Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.771 vizualizări
1.279 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
2. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
7. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Caracatiţă cu oţet (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
14. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
17. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
18. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
22. Biscuiţi cu struguri (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
26. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Fatush (Salate > Salate de legume)
28. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.