Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana |
Orez a la Cubana
Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin. Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale. Se serveste calda.
18.322 vizualizări
Versiunea printabilă1.180 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele) 2. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri) 5. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri) 8. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume) 9. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte) 10. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 12. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi) 14. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate) 17. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse) 20. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 24. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Hamburger (Mâncăruri > Fripturi) 27. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi) |