Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.834 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Păstrăvi cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Farsmac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
12. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
19. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
20. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
22. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
25. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
28. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.