Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.823 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă rece de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)
13. Tarte cu muguri de soia (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
25. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.