Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.841 vizualizări
1.286 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
5. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Friptură de porc la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
20. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
22. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
26. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Dios Pite (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
29. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.