Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.768 vizualizări
1.278 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
2. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
3. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
11. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crap umplut cu nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
27. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Stufat de ied (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.