Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.818 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
2. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Stifado (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
9. Frişcă (Dulciuri > Creme)
10. Cantuccini multicolori (Dulciuri > Prăjituri)
11. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
13. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
16. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă Tarator (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Bruschetta cu fasole (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.