Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.769 vizualizări
1.279 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
2. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
3. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
5. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
6. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate)
8. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Cornuri cu crenvurşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Pârjoale de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tortul bunicii (Dulciuri > Torturi)
24. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.