Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.815 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
3. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
8. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
9. Găluşte tăiate în patru (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Îngheţată de fragi (Dulciuri > Îngheţate)
13. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
14. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ochiuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
20. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ştrudel cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.