Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.567 vizualizări
1.236 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Melcişori cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ton Mornay (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
12. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume)
14. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
17. Punguţe de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
29. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.