Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.674 vizualizări
1.256 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Mazăre zdrobită cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
5. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
7. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
8. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
15. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
17. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
20. Crochete de camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort de grapefruit (Dulciuri > Torturi)
26. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Specialitate slovacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
29. Chiftele cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.