Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.814 vizualizări
1.285 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
7. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ghiveci călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
10. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Crochete de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Stea cu cocos (Dulciuri > Torturi)
13. Cafea aurie (Băuturi > Cafele)
14. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Crochete Bechamel (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Maioneză de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
27. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.