Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.759 vizualizări
1.276 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
9. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
18. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Cremă de zahăr ars cu zmeură (Dulciuri > Creme)
22. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
28. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
30. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.