Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.791 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
3. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
5. Blinele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
8. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
14. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
17. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
20. Mazăre zdrobită cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Escalop voievodal (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
25. Chebe (Kibbeh) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.