Orez a la Cubana - reţetă tradiţională din Cuba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Cuba » Orez a la Cubana

Orez a la Cubana

Reţetă tradiţională din Cuba
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez de bob rotund, 1 căţel de usturoi, 4 ouă, 4 banane "macho", suc de roşii, sare, ulei, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune orezul si se lasa sa fiarba pina este gata (15-20 minute). Cind e gata, se scurge bine de apa si se pune in farfurii intinse in mijloc. Dasupra orezului se pune sucul de rosii incalzit un pic sau la temperatura camerei (suc de rosii facut din rosii prajite, nu fierte). Linga orez se pune in fiecare farfurie cite un ou ochi si cite o banana "macho" cojita, taiata in doua pe lungime si prajita usor in uleiul in care s-au prajit ouale. Bananele "macho" sint un soi de banane foarte mici, de marimea unui deget de la mina; sint mai dulci decit bananele normale.
Se serveste calda.
18.734 vizualizări
1.269 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
9. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
11. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
16. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
30. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.