Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Omletă cu 3 arome |
Omletă cu 3 arome
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 6 Ingrediente: 500 g dovlecei, 2 ardei grasi rosii (capia), 4 cepe albe (proaspete), 6 fire patrunjel verde, 2 catei de usturoi, 12 oua, 1/2 lingurita nucsoara pisata, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac. Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Curatati ardeii copti de pielita si seminte si taiati-i fasii. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu marginile detasabile) cu diametrul de 20 cm. Spargeti 4 oua intr-un castron, bateti-le cu furculita si adaugati sare si piper. Puneti la incins o lingura de ulei intr-o tigaie de teflon, caliti ceapa tocata circa 1 minut, dupa care turnati peste ea ouale batute. Lasati-le sa se intareasca, fara sa amestecati deloc si, cand s-a inchegat omleta, rasturnati-o in forma unsa. Spargeti inca 4 oua, bateti-le, adaugati sare, piper si fasiile de ardei copt si amestecati-le bine. Incingeti o lingura de ulei, prajiti omleta, asa cum ati procedat si cu prima, si rasturnati-o in forma. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Puneti in tigaie restul de ulei impreuna cu usturoiul tocat si lasati-l sa se prajeasca un minut, la foc mic. Adaugati dovleceii rasi, patrunjelul tocat, nucsoara si putina sare, amestecati-le bine si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Spargeti ultimele 4 oua, turnati-le in tigaie peste dovlecei, amestecati, lasati-le sa se inchege usor si rasturnati-le in forma. Bagati omleta cladita la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca o jumatate de ora. Scoateti-o din forma cat e calduta si apoi lasati-o sa se raceasca bine. Serviti-o rece, cu salata verde sau cu sos de rosii.
4.860 vizualizări
Versiunea printabilă854 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci) 4. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Omletă cu caş (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Omletă cu jumări (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi) 20. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Omletă japoneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă) |