Mămăligă cu roşii şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate).

Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit.

Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească.

Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.712 vizualizări
1.100 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
3. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
10. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
14. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
16. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
19. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
21. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
29. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.