Mămăligă cu roşii şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate).

Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit.

Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească.

Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.811 vizualizări
1.118 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
6. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
11. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
15. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
26. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.