Mămăligă cu roşii şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Mămăligă cu roşii şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate).

Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit.

Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească.

Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.941 vizualizări
1.144 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
4. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
5. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
8. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
11. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
16. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
17. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.