Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu roşii şi ciuperci |
Mămăligă cu roşii şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: Pentru mămăligă: 150 g mălai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt. Pentru legume: 250 g ciuperci, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, 200 g roşii mărunte, 80 g brânză de capră, 4 linguriţe Pesto (se găseşte de-a gata sau se poate prepara din pătrunjel, usturoi şi ulei - mixate). Mod de preparare: Mămăliga se prepară în mod obişnuit. Legumele: se curăţă ciupercile şi se taie în două, iar ceapa curăţată se toacă mărunt. Se călesc ciupercile în uleiul încins, se adaugă ceapa, se căleşte şi ea puţin, se sărează şi se piperează. Se spală roşiile, se taie în 8 şi se lasă şi ele câteva minute să se călească. Se pune mămăliga în farfurii adânci, se toarnă peste ea legumele călite şi Pesto şi se presară cu brânză de capră fărâmiţată.
5.369 vizualizări
Versiunea printabilă1.013 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 4. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 11. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 13. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 15. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 20. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 22. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte) 24. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume) 27. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume) |