Lingua al bagnetto rosso - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba.

Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
4.174 vizualizări
853 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
3. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
5. Păstrăvi cu migdale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
8. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
9. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
11. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
14. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
15. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
18. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
19. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
21. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
28. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
30. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.