Lingua al bagnetto rosso - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba.

Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
4.315 vizualizări
895 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
3. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
6. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
7. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
9. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
11. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
12. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
14. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Escalop voievodal (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
18. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
23. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
28. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
29. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
30. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.