Lingua al bagnetto rosso - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba.

Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
3.955 vizualizări
777 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
3. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Halva de griş (Dulciuri > Prăjituri)
5. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
9. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tarte Bourdaloue (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
20. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
23. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
28. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
30. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.