Lingua al bagnetto rosso - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Limba fiarta taiata felii, 2 manunchiuri de patrunjel, 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute, citeva anchois, un pahar de sos de rosii, un pahar de supa, o jumatate de pahar de otet, 2 pumni de faina alba.

Mod de preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind. Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
4.225 vizualizări
868 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
8. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. File mignon cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
14. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
17. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
19. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
27. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
28. Tort Himalaya (Dulciuri > Torturi)
29. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.