Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Flanuri de dovlecei |
Flanuri de dovlecei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 dovlecei, 2 linguri de untdelemn de masline, 4 oua, 250 ml smantana, 1 lingura de piper verde, 50 g cascaval ras, cimbru, sare, piper negru, o bucatica de unt. Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic. Bateti ouale cu smantana, piperul verde, cascavalul ras, cimbrul tocat, sarea, piperul negru. Ungeti cu unt sase castronele (boluri) egale, tapetati-le cu feliile de dovlecei, iar in mijloc puneti preparatul din oua. Bgati-le la cuptor, pe baie de aburi, vreme de 25 de minute. Serviti flanurile caldute, insotite de o salata de rosii, asezonate cu 2-3 picaturi de Tabasco (sos iute).
3.574 vizualizări
Versiunea printabilă764 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 3. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume) 7. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 11. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi) 23. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |