Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille

Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 20 g ierburi de Provence (rozmarin, cimbru), sare, piper, 2 linguri suc de lamaie, 4 fileuri de peste (a 150 g).

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa cu Vegeta si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu ghiveciul de legume.
5.596 vizualizări
1.067 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
3. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
5. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
26. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.