Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille

Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 20 g ierburi de Provence (rozmarin, cimbru), sare, piper, 2 linguri suc de lamaie, 4 fileuri de peste (a 150 g).

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa cu Vegeta si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu ghiveciul de legume.
5.488 vizualizări
1.045 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
8. Omletă cu macrouri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
14. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
17. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
18. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ficat de gâscă prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
29. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.