Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille

Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 20 g ierburi de Provence (rozmarin, cimbru), sare, piper, 2 linguri suc de lamaie, 4 fileuri de peste (a 150 g).

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa cu Vegeta si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu ghiveciul de legume.
5.132 vizualizări
951 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Glazură de ciocolată (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
4. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
12. Nudli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlet surpriză (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
27. Tort englez de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
28. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
29. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
30. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.