|  | 
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ceai turcesc | 
| 
    Ceai turcesc
    
       Reţetă tradiţională din Turcia 
    
    Timp de preparare: 25 min.
     Complexitate: redusă Ingrediente: 8 cesti de apa (6 pentru ceai, 2 pentru a incalzi ceainicul), 4 lingura de frunze de ceai, 1 lingura de zahar, 4 felii de lamaie. Mod de preparare: Se varsa cele 8 cesti de apa intr-un samovar. Apoi, 2 cesti din aceasta apa se varsa intr-un ceaininc, se uda peretii caeinicului pentru a-l incalzi si apoi se varsa afara. Se pune ceaiul si zaharul pe fundul vasului si se amesteca cu o un pic de apa. Se varsa restul apei din samovar in ceainic si se lasa asa, impreuna cu frunzele de ceai timp de 6 minute, Se strecoara apoi ceaiul in paharele de ceai, se adauga lamaia si/sau zaharul dupa gust. 
    19.503 vizualizări
    
     1.407 tipăriri 2 trimiteri  Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter | 
| Alte reţete | 
|  1. Ceai Kashmir (Băuturi > Ceaiuri)  2. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)  3. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  4. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)  5. Ceai de muşeţel (Băuturi > Ceaiuri)  6. Ceai de măceşe (Băuturi > Ceaiuri)  7. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)  8. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)  9. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)  10. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  11. Punch de ceai (Băuturi > Punch)  12. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)  13. Ceaiul exotic al lui Amor (Băuturi > Ceaiuri)  14. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)  15. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)  16. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri) |