Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
11.023 vizualizări
1.176 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
6. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
13. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
15. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.