Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
11.214 vizualizări
1.229 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
3. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
7. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.