Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
10.487 vizualizări
1.003 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.