Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
11.103 vizualizări
1.192 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
15. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.