Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
11.188 vizualizări
1.221 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
10. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
19. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.