Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
11.216 vizualizări
1.230 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
14. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
24. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
27. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
29. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.