Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga)

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 4 persoane: o ceapa, 140 g carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri mazare fiarta.

Mod de preparare: Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele.
10.740 vizualizări
1.072 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
2. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
12. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
16. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
17. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
30. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.