Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Retete traduse de dulciuri Optiuni · View
Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:15:50 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu müsli si ananas

100gr unt, 200gr musli cu fructe, 50gr miere.
Pentru crema: 360gr ananas de la doza, 10 foi gelatina, 250gr branza fina de vaci, 500gr lapte acru, 100gr zahar, 2-3 linguri suc de lamaie, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 200ml frisca.

Pentru blat untul se topeste, se amesteca cu musli si miere pe foc apoi se pune intr-o forma cu diamentrul de 26cm cu hartie de copt. Ananasul se strecoara de suc si gelatina se pune in apa rece. Branza se amesteca cu laptele acru, zahar, suc de lamaie si coaja de lamaie rasa. Ananasul se taie bucatele si se amesteca cu branza. gelatina se topeste pe foc in 6 linguri suc de ananas apoi se amesteca cu branza. Frisca se bate spuma si se amesteca cu branza apoi se pune peste blat si se da la frigider 3 ore. Se orneaza cu ananas si se scoate inelul.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_musli_si_ananas.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:16:41 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu nectar de caise

Pt blat: 4 oua, 3 linguri apa calda, 150g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 100g faina, 100 g midon, 2 lingurite rase praf de copt.
Pt umplutura: 8 foi gelatina, 500 g iaurt simplu, 200 ml nectar de caise, 60 g zahar, 400 ml frisca.
Pt gelatina de sus: 2 pachete gelatina, 375 ml nectar de caise, 125 ml apa.

Pt blat ouale se amesteca cu apa spumos. se adauga zaharul si zaharul vanilat. faina cu praful de copt se amestec bine cu ouale dupa care se pune la cuptor. Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructinile de pe pachet. Iaurtul se amesteca cu nectarul si cu zahar. gelatina se incalzeste si se adauga iaurtului. Blatul ( trebuie sa fie ca un biscuit) se taie in trei iar o parte se pune pe o tava cu un inel imprjur. Iaurtul se pune peste primul blat apoi se pune al doilea blat.
Gelatina se amesteca cu necatrul si cu apa si se prepara dupa care se toarna peste tort dupa care se da putin la rece. Din al treilea blat se taie figurine care se pudreaza cu zahar si se orneaza tortul dupa preferinte.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_nectar_de_caise.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:26:39 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu branza si caise

Ingrediente pentru blat: 150gr faina, 25gr amidon, 3 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, 1 zahar vanilat, putina sare, 3 oua, 125gr unt moale sau margarina moale.

Pentru umplutura: 480gr jumatati de caise din doza, 250ml frisca, 1 pachet praf pentru crema cu gust de branza si frisca, coaja rasa de la o lamaie, 200ml apa calduta, 500gr branza de vaci fina, zahar pudra.

Pentru aluat se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi se adauga si restul ingredienteleor si compozitia rezultata se pune intr-o forma cu hartie pergament la 180°C pentru 25 minute.

Cand este copt blatul se scoate la racit pe un gratar apoi se taie in doua si o parte se pune intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. Partea a doua (de sus) se taie in 16 bucati ca pentru feliile de tort.

Pentru umplutura jumatatile de caise se lasa la stors apoi se taie feliute. Praful pentru crema se amesteca cu coaja de lamaie apoi se adauga si apa. Se amesteca bine cu telul pentru 1 minut apoi se adauga si branza de vaci si frisca batuta. Se intinde jumatate din crema peste blatul din forma, apoi se presara caisele, se pune si a doua parte de crema si pe urma cele 16 bucati de blat. Se baga la rece pentru aproximativ 3 ore apoi inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_branza_si_caise.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:27:20 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu mango, mascarpone si caramel

Ingrediente pentru blat: 200gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, coaja rasa de la o lamaie, 3 oua, 100ml ulei, 4 linguri lapte, 70gr alune macinate.

pentru crema: 550gr mango din doza, 300ml suc de mango din doza, 2 linguri amidon, 2 linguri apa, 4 foi gelatina alba, 8 linguri sos de caramel, 250gr mascarpone, 200ml frisca.

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat apoi se pune aluatul intr-o forma si se da la cuptor la 200°C pentru 25 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
pentru crema mango se lasa sa se stroarca bine, se ia sucul deoparte. Se pun separat 4 linguri de suc si 3 felii de mango. Restul de mango se taie marunt, amidonul se amesteca cu apa. Sucul de mango se pune la fiert apoi se adauga caramelul si amidonul si la sfarsit se adauga si fructul de mango. Dupa ce s-a racit se toarna aceasta crema peste blat intr-o forma cu peretii detasabili.

Gelatina se prepara dupa instructiunile de pe plic, se pune pe foc la topit apoi se amesteca cu cele 4 linguri suc de mango si la sfarsit se adauga mascarpone. Se lasa la rece apoi inainte de servire se orneaza cu samburi de nuca si felii de mango.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_mangol,_mascarpone,_si_caramel.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:27:57 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu sampanie si frisca

Ingrediente pentru blat: 250gr faina, 50gr amidon, 3 lingurite rase praf de copt, 250gr zahar, 2 zahar vanilat, 5 oua, 250gr unt moale.

Pentru umplutura: 1 plic praf pentru crema cu gust de frisca, 200ml sampanie, 80ml frisca.
zahar pudra, frunze de ciocolata si cateva boabe de struguri pentru ornat.

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, apoi se coc 3 blaturi la 180°C pentru 12-15 minute pentru fiecare blat.

Se amesteca bine toate ingredientele pentru crema, apoi se pune un sfert intr-un sprit si se face un cerc pe marginile primului blat, se umple cu crema, se repeta si la al doilea blat tot asa, se pune restul de crema apoi se pune al treilea blat si se orneaza cu frisca ramasa in sprit.

Deasupra se pun frunzulite de ciocolata si boabe de struguri albi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_sampanie_si_frisca.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:29:04 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu iaurt de vanilie

Ingrediente pentru blat: 150gr faina, 2 pachete budinca cu gust de vanilie, 4 lingurite praf de copt ras, 170gr zahar, putina sare, 4 oua, 170gr unt moale.

Pentru crema: 250ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 2 pachete intaritor frisca, 2 iaurturi Knusper cu vanilie ( de la Müller).

Pentru blat se amesteca bine toate ingredientele apoi se da compozitia la cuptor la 180°C pentru 50-60 minute. Cand este gata se scoate afara si se pune la racit pe un gratar.

pentru crema frisca se bate foarte bine cu intaritorul de frisca si zaharul pudra apoi se adauga si iaurtul de vanilie, se intinde aceasta crema peste blat si se orneaza cu Knusper deasupra ( bilute de ciocolata).


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_vanilie.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:29:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort inima cu vin rosu

Ingrediente pentru blat: 125gr faina, 2 lingurite rase cacao, 3 lingurite rase praf de copt, 125gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, jumatate sticluta esenta de vanilie, putina sare, 1 lingurita rasa scortisoara, 3 oua, 125gr unt moale, 75ml vin rosu, 75gr ciocolata taiata foarte marunt.

Pentru decor: 250gr zahar pudra, putina apa, culoare alimentara rosie, galbena si verde. Dupa preferinta se pot pune peste si trandafiri din fondant sau zuahar.

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se pun intr-o forma de inimioara la copt la 190°C cuptor preincalzit pentru 45 minute. cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura colorata zaharul pudra se amesteca cu putina apa pana devine o compozitie cremoasa, aceasta compozitie se imparte in 3 apoi se coloreaza fiecare parte cu colorantii alimentari. Se pun in mai multe parti compozitiile de zahar pudra si se balanseaza gratarul pana acestea se unesc. Se aseaza trandafiri din fondant sau jeleu deasupra.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_inima_cu_vin_rosu.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:30:41 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort surpriza

Ingrediente pentru blat: 100gr faina, 30gr amidon, 15gr cacao, 2 lingurite rase praf de copt, 120gr zahar, 1 zahar vanilat 3 oua.

Pentru crema: 175gr afine rosii din borcan, 250gr branza fina de vaci, 2 linguri lapte, 250ml frisca, 50gr zahar, 1 zahar vanilat, 1 plic intaritor frisca.

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o forma apoi se dau la cuptor la 180°C pentru 20 minute. se scoate blatul afara si se lasa la racit pe un gratar.

Pentru crema afinele se lasa bine sa se stroarca. Se amesteca branza cu laptele apoi se adauga si afinele. Frisca se bate bine, se adauga intaritorul de frisca si zaharul + zaharul vanilat dupa care se intinde totul peste blat.

Dupa preferinte se pot inlocui afine cu multe alte feluri de fructe, de exemplu: caise, capsuni, cirese, visine, ananas sau chiar si kiwi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_surpriza.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:31:38 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu ananas si bezea

125gr unt, 100gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, un varf cutit sare, 1 galbenus, 150gr faina, jumatate lingurita rasa praf de copt.
Pentru bezea: 4 albusuri, 1 lingurita suc de lamaie, 80gr zahar, 80gr zahar pudra, 50gr migdale taiate bucatele.
Pentru crema: 1 pachet budinca de frisca, 70gr zahar, 400gr smantana, 3 galbenusuri, 5 felii de ananas din doza.

Margarina sau untul se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat si sare apoi se adauga galbenusul. Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu margarina. Se pune jumatate din cantitatea de aluat intr-o forma cu diametrul de 26cm. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul pudra. Jumatate din cantitatea de albus se pune peste aluat in forma si se da la cuptor 20 minute la 180°C. cand sunt gata se scot afara si se pune cealalta jumatate de aluat, apoi spuma de albus si se presara migdalele. Se baga din nou la cuptor 20 minute.
Pentru umplutura budinca se amesteca cu zaharul si smantana pe foc. Se adauga galbenusurile si se amesteca pana fierbe. Bucatile de ananas se taie bucatele.
Se ia primul blat, se adauga crema apoi bucatile de ananas si se pune ultimul blat cu bezeaua care are migdalele.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_ananas_si_bezea.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:32:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu capsuni

Ingrediente: 100gr fursecuri cu ciocolata, 1/2 tableta de ciocolata cu crema de capsuni.

Pentru blat: 75gr faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 4 oua, 100gr zahar, 1 zahar vanilat.

Pentru umplutura: 250gr capsuni proaspete, 250ml suc de mere, 1 plic praf pentru jeleu clar, 1 lingurita zahar.

Pentru crema: 400ml frisca, 1 pachet praf pentru desert cu gust de capsuni ( se poate folosi si o budinca de capsuni).

Pentru ornat: 4 mini-tablete ciocolata cu crema de capsuni, 5-6 capsuni.

Fursecurile de ciocolata se bag intr-o punga si se sparg cu un ciocanel. tableta de ciocolata se taie marunt.

Pentru aluat se amesteca bine toate ingredientele apoi se coace un blat la 180°C pentru 20 minute. cand este rece se taie in doua si se umple cu o compozitie facuta din ingredientele amestecate de la umplutura + capsunile taiate marunt. Se pune intr-o forma cu peretii detasabili.

peste umplutura se pune si a doua parte din blat apoi se bate frisca bine si se amesteca cu praful pentru desert, se toarna peste blat si se baga la rece pentru aproximativ o ora. Se orneaza pe margini cu felii de capsuni si in rest cu ciocolata rasa cu cutitul de la cele 4 mini-tablete.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_capsuni.jpg

munflorin1
Postat: Sunday, July 06, 2008 12:35:47 AM


Nivel: Membru junior
Grupuri: Membri

Inscris: 7/3/2008
Postari: 1
Locatia: italia-lombardia
multumim pentru retete le-am notat pe toate.sunt foarte deosebite si usor de facut
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.137 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.