Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Retete traduse de dulciuri Optiuni · View
Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 11:56:08 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu lamaie

Pt aluat: 250gr faina, 50gr amidon, 4 lingurite rase praf de copt, 150gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua, cateva picaturi esenta de lamaie, 200gr unt moale, 80ml lapte gras.

Pt umplutura: 250gr mascarpone, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingura zahar pudra, 2 pahare jeleu verde (250gr), 6 linguri frisca lichida.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se pune intr-o forma de cozonac de 30x11cm apoi se baga la cuptor la 180°C pentru 45-55 minute.

Cand s-a copt se lasa sa stea 10 minute in forma apoi se scoate pe un gratar.

Pentru umplutura se ia 125gr mascarpone, sucul de lamaie si zaharul pudra si se amesteca foarte bine. Jeleul se taie bucatele si se amesteca cu crema de mascarpone.

Se ia din prajitura cu lingura patea de sus, se lasa marginile , iar in locul gol se pune jeleul, blatul scobit din prajitura se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura apoi se toarna peste jeleu in forma de cupola.

Deasupra se orneaza cu glazura de lamaie.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_lamaie_si_jeleu.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 11:57:05 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu mere Eva

Ingrediente: 450gr mere, 75gr zahar cristale, 1 lingura suc de lamaie, 50gr stafide, 75gr unt, 75gr zahar fin, 1 ou, 150gr faina, o lingurita si jumatate praf de copt, 3 linguri lapte, 25gr migdale fulgi, sos de vanilie sau frisca.

Merele se curata de coaja, se scot samburii si se taie felii. Se unge o forma de 1 litru cu unt. Merele, zaharul cristale, sucul de lamaie si stafidele se amesteca si se pun in forma. Untul se freaca cu zaharul fin spuma si apoi cu oul batut.
Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu untul, se adauga laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.
Aceasta compozitie se pune peste fructe si se presara migdale fulgi. Se baga la cuptor la 180°C pentru 40-45 minute. Se serveste cald cu sos de vanilie sau frisca.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_mere_Eva.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 11:57:57 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu mere si orez

Ingrediente: 100gr orez, 350ml suc de mere, 70gr zahar, un varf cutit Cardamom macinat amestecat cu scortisoara, 6 mere, 1 lingura suc de lamaie, 100gr gem sau jeleu de mere.

Pentru blat: 150gr faina, 4 lingurite rase praf de copt, 120gr zahar, putina sare, coaja rasa de la o lamaie, 5 oua, 150gr unt moale.

Orezul se pune la fiert cu sucul de mere, scortisoara si zaharul apoi se lasa sa fiarba 2 minute dupa care se lasa acoperit pentru 35 minute la foc incet. Se lasa la racit. merele se curata de coaja, se indeparteaza smaburii, se taie felii apoi se stropesc cu sucul de lamaie.

Se amesteca toate ingredientele pentru blat se adauga orezul bucatele peste aluat, se aseaza merele si se coace la 180°C pentru 30-35 minute. Cand s-a racit prajitura, jeleul sau gemul de mere se incalzeste si se pune peste prajitura. In locul gemului de mere se poate folosi si gem de caise.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_mere_si_orez.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 11:58:39 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu portocale si rom

Ingrediente pentru blat: 300gr faina, 1 pachet praf de copt, 250gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, o portocala confiata taiata bucatele mici, coaja de la o lamaie, 4 oua, 200gr unt moale, 125ml lapte gras, coaja rasa de la o portocala.

Pentru sirop: sucul de la o lamaie, 1 portocala, 125gr zahar, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri rom.

Pentru blat se amesteca toate ingredientele apoi se pune acest aluat intr-o forma cu diametrul de 26cm si se da la copt la 180°C, cuptor preincalzit pentru 50minute. Cand este gata se scoate afara si se lasa la racit.

Pentru sirop se amesteca ingredientele in afara de rom si se pun la fiert pana se ingroasa apoi se adauga si romul si se ia de pe foc, cu aceasta compozitie se stropeste blatul cald. Dupa preferinte se poate presara zahar pudra.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_portocale_si_rom.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 11:59:14 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu portocale

Ingrediente: 250gr faina, 1 pachet praf de copt, coaja rasa de la o portocala, 200gr zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua, sucul de la o portocala, 200ml ulei, 100gr nuci macinate, 100gr stafide.

Mai aveti nevoie de 4-5 portocale, 350gr gem de portocale.

Pentru blat se amesteca toate ingredientele iar la sfarsit se adauga nuca si stafidele. Aluatul se pune intr-o tava de 30x40cm. Portocalele se spala bine, se usuca si se taie felii subtiri apoi si pun peste aluatul din tava.

Se baga prajitura la cuptor la 180°C pentru 35 minute. Se scoate afara, se unge calda cu gemul de portocale apoi se lasa la racit si se taie potrivit pentru servit.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_portocale.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 11:59:51 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu unt si nuci

Ingrediente pentru blat: 250gr faina, 1 pachet drojdie uscata, 100gr nuci macinate, 125gr zahar brun, 2 pachete zahar vanilat, putina sare, 2 oua, 100gr unt sau margarina moale, 150ml lapte caldut.

Pentru crema: 125gr jumatati de sambure de nuca sau fistic, 75gr unt, 150gr Creme Fraiche, 50gr zahar.

Pentru blat faina se pune intr-un castron, se amesteca bine cu drojdia, apoi cu nucile macinate, zahar, zahar vanilat, sare, oua, unt si lapte. Se presara putina faina peste aluat si se lasa sa stea la loc caldut pana creste.

Jumatatile de smaburi de nuca sau fistic se taie marunt, untul se pune bucatele mici peste aluatul intins in tava, se presara nucile maruntite peste aluat, Creme Fraiche se pune in bucatele peste aluat si la sfarsit se presara zahar. Se baga totul la cuptor la 200°C, cuptor preincalzit si se coace pentru 25-30 minute.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_unt_si_nuci.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:00:33 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura cu zmeura si lapte acru

Ingrediente pentru blat: 125gr faina, 25gr amidon, 1 lingura plina cacao, 3 li9ngurite rase praf de copt, 100gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 3 oua, 60gr unt sau margarina moale.

Pentru crema: 10foi gelatina alba, 1 lamaie verde, 1 kg lapte acru, 150gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 400ml frisca lichida, 250gr zmeura, 60gr jeleu de zmeura.

O tava de 25x25cm (cu peretii detasabili) se unge cu unt apoi se pune hartie pergament.
pentru blat se amesteca toate ingredientele bine cu mixerul apoi se pune aceasta compozitie in tava si se coace la 200°C pentru 15 minute.

Se iau peretii tavii deoparte iar blatul se lasa la racit dupa care se pune hartie noua de pergament in tava si se adauga iarasi marginile tavii.

pentru crema gelatina se lasa in apa rece sa se umfle. Se rade coaja de la lamaia verde si se stoarce sucul. Laptele acru se amesteca cu zahar, zahar vanilat, coaja si sucul de la lamaia verde apoi gelatina se topeste pe foc incet si se amesteca cu laptele acru. Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu laptele acru dupa care se intinde aceasta crema peste blat. Deasupra se pune zmeura si jeleul, se da la frigider pentru aproximativ 3 ore.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_zmeura_si_lapte_acru.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:01:12 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura intoarsa cu zmeura

Ingrediente: 165gr faina, 4 lingurite rase praf de copt, 150gr zahar, 50gr praf pentru suc de zmeura (se poate folosi si ceai instant de zmeura macinat praf), coaja de la o lamaie, 4 oua, 165gr unt moale, 250gr zmeura, 3 linguri rase gem de zmeura, 1-2 linguri migdale fulgi.

Faina se amesteca bine cu praful de copt si se trece printr-o sita. zaharul, praful de suc cu aroma de zmeura, untul, coaja de lamaie si ouale se amesteca bine cu mixerul. Zmeura inghetata se pune intr-o forma cu diametrul de 26cm pe hartie pergament, marginile se lasa libere. Se amesteca faina cu ouale si apoi se toarna peste zmeura in forma. Se coace la 180°C pentru 30-35 minute.
Cand este gata se intoarce peste un gratar si se ia jos hartia de pergament apoi se lasa la racit. Dulceata se trece printr-o sita, se amesteca cu jumatate lingura apa, se pune la fiert dupa care se intinde peste prajitura si peste margini. Pe margini se pun fulgi de migdale.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_cu_zmeura_intoarsa.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:02:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura pentru cafea

Ingrediente: 250gr faina, 4 lingurite rase praf de copt, 150gr zahar brun, 1 pachet zahar vanilat bourbon, un varf cutit sare, jumatate lingurita Muskat proaspat macinat, 2 oua, 150ml ulei, 150ml lapte gras, 150gr prune uscate fara samburi, 1 lingurita rasa scortisoara, 50gr fulgi de porumb, zahar pudra, scortisoara.

Faina se amesteca cu praful de copt. zaharul vanilat, zaharul brun, muskat, ouale, uleiul si laptele se amesteca bine cu faina. Jumatate de aluat se pune intr-o forma rotunda si se coace la 180°C pentru 15 minute. Se scoate afara, prunele se taie bucatele si se amesteca cu aluatul crud si cu scortisoara apoi se intinde peste blatul copt. Se presara deasupra fulgi de porumb si baga iarasi la copt la 180°C pentru 25 minute. Cand este gata se lasa la racit.

Se amesteca zaharul pudra cu scortisoara, peste prajitura se pune cateva fasii de hartie si se pudreaza, astfel incat sa avem un decor frumos peste prajitura. Se iau fasiile de hartie si se poate servi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_pentru_cafea.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:06:04 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura Frankfurt

125gr faina, 100gr amidon, 1 pachet budinca de vanilie, 4 lingurite rase praf de copt, 250gr zahar pudra, 2 pachete zahar vanilat, 5 oua, 250ml ulei, 250ml lichior de oua.
Pentru umplutura: 370gr cirese amare, 1 pachet gelatina rosie, 250ml suc de cirese amare, 1 lingura zahar.
Pentru crema: 1 pachet praf pentru crema de vanilie (se poate folosi orice sos de vanilie), 375ml lapte, 400ml frisca lichida, 2 pachete intaritor frisca, 100gr crocant de nuci, cirese.

Faina se amesteca cu amidonul, budinca si praful de copt. Se adauga restul ingredientelor pentru blat si se pun intr-o forma pentru chec rotunda la cuptor la 190°C pentru aproximativ 60 minute. cand este gata se lasa 10 minute in forma apoi se intoarce pe un gratar si dupa ce s-a racit se taie de doua ori pe la mijloc.
Pentru umplutura ciresele amare se storc de suc. Se face o gelatina cu sucul de cirese amare apoi se amesteca cu cirsele si zahar. Se umple checul cu aceasta umplutura in taietura de jos.
Praful de vanilie si laptele se amesteca bine pe foc pana devine o crema, frisca se bate spuma, se adauga intaritorul de frisca si apoi se amesteca cu sosul de vanilie. Se pune un strat peste umplutura apoi se umple si in a doua parte si se orneaza si sus. Se pune crocantul cu nuca si se decoreaza cu cirese pentru cocktail.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_Frankfurt.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:07:04 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Prajitura pentru ceai

250gr faina, 100gr amidon, 1 praf de copt, 150gr zahar brun, 4 oua, 1 pahar Creme Fraiche, 150gr unt moale.
Pentru umplutura: 1 doza jumatati de prune (385gr), 250ml apa, 5 pliculete ceai verde, 1 pachet gelatina, 2 linguri zahar, 5 linguri suc de prune din doza, 3 pahare Creme Fraiche, 2 linguri zahar pudra, 1 pachet intaritor frisca, 1 lingura zahar brun, bucatele de ciocolata pentru decor.

Pentru blat faina se amesteca cu amidonul si praful de copt apoi se adauga restul ingredienteleor pentru blat. Aluatul se pune intr-o forma de chec rotunda, cu diamentrul de 26cm si se baga la cuptor 50 minute la 180°C. Se scoate afara, se lasa 10 minute la racit apoi se taie in 3. Pentru umplutura prunele se storc bine de suc, si se taie bucatele. Apa se pune la fiert apoi se introduc pliculetele de ceai verde. Se lasa 3 minute apoi se scot afara. Se adauga sucul se prune, gelatina si zaharul. Se lasa sa mai fiarba putin apoi se adauga prunele. Se intinde pe primul blat. Creme Fraiche se amesteca cu zaharul pudra si intaritorul apoi se bate spuma cu mixerul. Se pune un sfert de crema peste prune apoi al doilea blat, iarasi crema, al treilea blat si la sfarsit crema. Se orneaza cu zahar brun si bucatele de ciocolata. Se baga la firigder cel putin o ora apoi se poate servi.


[Bettyna attached the following image(s):]
Prajitura_pentru_ceai.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:08:22 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tarta cu frisca

150gr faina, 25gr zahar, 125gr unt, 1 lingura apa, 3 oua, 150gr frisca, 150ml lapte, putin praf de nucsoara.

Pentru aluat faina se amesteca cu zaharul apoi se adauga untul si se framanta. Se adauga apa si apoi se baga in folie de aluminiu dupa care se pune la rece in frigider timp de 30 minute. Se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 26 cm apoi se pune intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt. Se inteapa cu furculita, se da la rece 30 minute apoi se scoate si se acopera cu hartie pergament. Se baga la cuptor la 190°C aproximativ 15 minute, se ia hartia afara si se mai lasa 15 minute sa se coaca. Pentru umplutura se bate frisca si se amesteca cu restul ingredientelor, se pune peste blat si se mai da la cuptor 25-30 minute.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tarta_cu_frisca.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:08:58 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu cirese si ananas

Se pregatesc 1 compot cirese, 150 g bucati ananas confiate, date prin zahar.
Pt blat: 170 g faina, 2 lingurite rase praf de copt, 120 g zahar brun, 3 oua, 100 g unt moale, putina aroma de migdale, 2-3 linguri lapte.
Pt glazura: 1 pachet geltina rosie, 250 ml suc de cirese, 1 lingura suc de lamaie, 2 linguri zahar, 300 ml frisca, 1 pachet intaritor frisca, zahar pudra 2 linguri rase, bucatele de ananas pentru ornat.

Ciresele se storc, se ia sucul si din el se masoara 250 ml. Ananasul se taie in bucatele mici. ciresele se amesteca cu ananasul si se pun intr-o forma.
Faina se amesteca cu praful de copt si in compozitie se adauga restul ingredientelor pentru blat apoi se amesteca totul pana devine omogen. Se ia cu lingura bucati de blat si se pune peste cirese in forma dupa care se intinde. se pune la cuptor. Cand e gata se scoate si se lasa la racit dupa care se scoate din forma, se pune pe un platou si i se pune un inel.
Pt glazura se ia sucul de cirese si se amesteca cu sucul de lamaie, si zaharul apoi se prepara gelatina si se pune totul peste tort. Se ia inelul Frisca se amesteca cu zaharul pudra si intaritorul dupa care se orneaza tortul.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_cirese_si_ananas.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:09:40 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu coacaze si fursecuri

Pt partea de jos: fursecuri cu unt ( 125 g), 70 g pesmet, 125g unt.
Pt umplutura: 10 foi gelatina, 750 g coacaze rosii, 300 g iaurt simplu, 175g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 400 ml frisca.

Fursecuri se sparg bine si se amesteca cu untul si cu pesmetul dupa care se pun intr-o forma cu un inel imprejur. Pe margini semai pun fursecuri intregi.
Pt mplutur gelatina se inmoaie. Coacazele se spala se usuca cu un prosop. Jumatate din cocaze se fac pireu se dau printr-o sita dpa care se amesteca cu zahar, iaurt si zahar vanilat. Gelatina se incalzeste intr-o cratita apoi se amesteca cu pireul de coacaze si apoi se adauga si frisca. Se pune crema peste acel biscuit din forma si se lasa la racit apoi se poate orna cu coacaze.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_coacaze_si_fursecuri.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:10:16 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu crema de ananas


Pentru blat: 4 oua, 4 linguri apa calduta, 150gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 150gr faina, 1 lingurita praf de copt, 100gr migdale macinate.
Pentru umplutura: 1 doza bucati de ananas (490gr), 450ml suc de ananas, 1 budinca de vanilie, 50gr zahar, 250gr unt moale sau margarina, fulgi de migdale pentru ornat.

Pentru blat ouale se amesteca cu apa in mixer pana se creaza o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat apoi faina cu praful de copt si la sfarsit migdalele macinate. se pune intr-o forma cu diametrul de 26cm apoi se baga la cuptor 30 minute la 180°C. Se scoate afara si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se taie in 3 felii.
pentru crema ananasul se strecoara si 450ml suc se pune deoparte (eventual se completeaza cu apa). Se fierbe o budinca de vanilie, zahar si sucul de ananas apoi se lasa sa se rasceasca. Untul se freaca bine si se amesteca cu budinca. Se adauga bucatelele de ananas si se pune crema intre blaturi. Se orneaza pe margini cu fulgi de migdale si deasupra cu bucatele de ananas.


Daca doriti blaturile se pot insiropa cu 4 linguri rom.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_crema_de_ananas.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:11:08 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu iaurt si caise

Pt blat: 300 g foi aluat
Pt umplutura: 1 doza caise ( fara suc 240g), 6 foi gelatina, 300g iaurt simplu, 50 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 5-6 linguri suc de caise, 2 linguri suc de lamaie, 1 pachet praf de vanilie pentru sosuri ( de vanilie fara fierbere), 250 ml frisca.

Foile de blat se decongeleaza, si se taie in doua pe diagonala ( un triunghi de 25x45 cm, 12 bucati) iar restul se taie 2 cercuri.
Pt umplutura se scurg caisele si se tine sucul deoparte. Gelatina se prepara dupa instructiunile de pa pchet si se pun la inclazit intr-ocratita mica ( a nu se fierbe). Iaurtul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de caise si de lamaie. apoi se amesteca cu gelatina.
caisele se fac piuree si se amesteca cu praful de vanilie apoi se pun pe prima foaie.. Peste iaurtul rece se pune frisca si se amesteca apoi se pune intr-un sprit un sfert din crema si se spriteaza marginile tortului din interior. restul cremei se pune peste a doua foaie otunda apoi crema si pe urma cele 12 bucati de foi. se orneaza cu frisca, caise, zahar pudra sau dupa preferinte.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_iaurt_si_caise.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:11:46 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu mere si Amaretto

Pt blat: 100 g zahar, 100 g unt, 1 pachet zahar vanilat, putina sare, 2 oua, 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 linguri Amaretto, 150 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 30 g migdale macinate.
Pt Umplutura: 2 mere
Pt masa de fursecuri: 4 albusuri, 200 g zahar pudra, 2 linguri Amaretto, 2 lingurite scortisoara macinata, 200 g migdale macinate.
Pt ornat: 400 ml frsca, 1 pachet intaritor frisca, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingurita zahar, 1 lingurita scortisoara, perle de zahar dupa preferinte.

Pt blat untul se freaca bine, apoi se adauga zaharul vanilat, zaharul si sarea. se adauga unul dupa altul ouale, scortisoara si Amaretto. faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu untul. Se pune intr-o forma pe care s-a presarat migdale. Merele se taie in 4, se curata de smaburi si se aseaza peste blat.
Pt masa de fursecuri, albusurile se bat bine, bine spuma. Se adauga incvet scortisoara, zaharul pudra, Amaretto si migdalele. se torna peste mere si totul se acopera cu o folie de aluminiu dupa care se da la cuptor la 180?C, cca. 70 minute, dupa 45 de minute se ia folia jos.
se poate orna dupa preferinte si este un tort numai bun pentru Craciun.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_mere_si_Amaretto.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:12:23 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu mere si mac

Pt blat: 150 g unt, 100 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, coaja de lamaie rasa, 3 oua, 150 g faina, 2 lingurite rase praf de copt, 75 g mac.
Pt umplutura: 400 g mere, 375 ml suc de mere, 30 g zahar, 1 pachet budinca de vanilie.
Deasupra: 400 ml frisca, 2 pachete zahar vanilat, 1 pachet intaritor frsca.
Pt ornat: cateva bucatele ciocolata pavot, mac.

Pt blat untul se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoio unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si cu macul apoi se adauga untului. Aluatul se pune intr-o forma si se da la cuptor. cand e gata se lasa la racit si se scoate din forma dupa care se pune pe un platou cu un inel imprejur.
Pt umpkutura merele se curata de coaja si de samburi si se taie bucatele mici. Din sucul de mere, zaharul si budinca se pregateste o budinca dupa instructiunile de pe pachet dar cu ingredientele de aici. Budincii i se adauga merele si se lasa putin la fiert dupa care se pune peste blat.
Frisca se amesteca cu zaharul vanilat si cu intaritorul, se bate bine si se intinde peste budinca.
Se orneaza cu mac si cu ciocolata Pavot.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_mere_si_mac.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:13:15 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu mere si orez

Pt blat: 75 g ciocolata amaruie, 250 g unt moale sau margarina, 125 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 5 oua, 175 g faina, 25 g amidon, 2 lingurite rase praf de copt.
Pt umplutura: 3 mere, 500 ml lapte, putina sare, 50 g zahar, coaja de lamaie rasa, 75 g orez, 3 foi gelatina, 350 ml frisca, 1 varf cutit scortisoara.
Pt ornat: 150 ml frisca, 50 g ciocolata amaruie, 1 mar, 1 lingura suc de lamaie

Pt blat se taie ciocolata amaruie bucati si se pune la topit pe aburi. Untul se freaca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat apoi se adauga unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se amesteca cu untul si se adauga ciocolata topita. Totul se pune intr-o forma de 27x27 cm a caruia pereti i se pot da jos dupa care se pune la cuptor. cand e gata se iau marginile jos si se lasa la racit. Cand este rece se taie odata blatul, se ia partea de sus si se pune deopatre dupa care se pun marginile formei la loc in jurul blatului de jos.
Merele se curata de coaja, se taie in 4, se curata de samburi si se taie felii apoi se pun putin in apa fierbinte dupa care se lasa la racit. laptele cu sare, zahar si coaja de lamaie se fierbe cu orezul.
Frisca se bate bine si se amesteca cu scortisoara si apoi se pune cu merele racite peste orez. Jumatate de crema se pune peste primul blat apoi se pune a doua parte de blat si restul de crema se intinde bine peste tot. Se da doua ore la racit dupa care se scot peretii formei si se orneaza cu bucati de mere taiate felii "liniate" cu ciocolata topita si frisca amestecata cu sucul de lamaie.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_mere_si_orez.jpg

Bettyna
Postat: Friday, May 09, 2008 12:15:04 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Tort cu mere si vin

Pt blat: 225 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 75 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, putina sare, 1 ou, 75 g unt.
Pt umplutura: 1 kg mere, 1 pchete budinca de vanilie, 100 g zahar, 2 pachete zahar vanilat, 375 ml vin alb, 375 ml suc de mere.
Pt ornat: 400 ml frisca, 2 pachete intaritor frisca, 2 pachete zahar vanilat, pistazie macinate.

Pt blat fana se amesteca cu praful de copt si cu zahar, zaharul vanilat, sare, ou, si unt. cand aluatul este omogen se pune pe masa de lucru si se lasa jumatate de ora la racit. se pune intr-o forma dar un sfert din aluat se pune pe marginile formei.
Pt umplutura merele se curata de coaja si samburi si se taie bucatele mici. din budinca, zaharul vanilat, vin si sucul de mere se pregateste o budinca. se pune in budinca si bucatelele de mere si apoi aceasta compozitie se pune peste blatul din forma si se da la cuptor.
Cand e gata se scoate si sa lasa la racit dupa care se poate orna.


[Bettyna attached the following image(s):]
Tort_cu_mere_si_vin.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.178 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.