Suc de soc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Sucuri » Suc de soc

Suc de soc

Ingrediente: 1 kg zahar, 10-12 flori de soc mari, 4-5 lamii sau un pachetel cu sare de lamiie, 150 g zahar pentru caramel, 8 l apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu 3 l apa si cu sarea de lamiie sau zeama de la o lamiie, 15 minute ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), in lichidul acidulat, care va fermenta mai repede fara drojdie de bere (numai cu drojdiile salbatice care se gasesc in aerul din mediul inconjurator).Se pune in borcande 10 l, completind cu restul de apa rece, zeama de lamiie, coaja de la 1-2 lamii, pentru aroma si florile de soc.Pentru culoare, se caramelizeaza zaharul, (maro deschis) si, cind se formeaza putina spuma deasupra, se stinge cu 1/2 l din lichidul respectiv.Se lasa sa fiarba pina cind se topeste caramelul, apoi se adauga in borcan si se amesteca bine;borcanul se lasa acoperit cu un tifon, ca lichidul sa fermenteze 3-4 zile, amestecind cu lingura, de 3-4 ori pe zi.Cu 10 g drojdie frecata cu o lingurita de zahar pina se lichefiaza si, apoi, amestecata cu lichidul din borcan, sucul va fermenta mai repede, in 48 ore.Se poate consuma imediat, dupa ce a fost tinut la frigider.Fara drojdia de bere, numai cu drojdii salbatice, sucul va avea un gust mai placut si se va conserva mai bine.In oricare varianta, dupa ce sucul a devenit putin sifonat, se strecoara prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata deasupra si se toarna in sticle care se vor astupa foarte bine cu dop de pluta, legat cu sfoara.Sticlele se vor pune la rece imediat; fara drojdie, sucul va fermenta mai lent, in circa doua saptamini;apoi, se poate consuma, cu o bautura alcoolizata.Cind se deschide sticla, sucul spumeaza ca o sampanie.Se poate pastra la rece 3-4 luni.
11.500 vizualizări
1.406 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
4. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
5. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
6. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
7. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
11. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
15. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
17. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
18. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
20. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Frişcă (Dulciuri > Creme)
23. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.