Wassail - reţetă tradiţională din Norvegia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Norvegia » Wassail

Wassail

Reţetă tradiţională din Norvegia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 l cidru, 6 rulouri de scortisoara (cca. 5-6 cm lungime fiecare), 2 lingurite boabe intregi de ienibahar, 1 lingurita cuisoare intregi, 1 lingurita nucsoara pudra, 3 mere.

Mod de preparare: Wassail este o baăutură făcută din bere sau vin îndulcit cu zahăr, aromată cu mirodenii. Această băutură este servită în mod tradiţional într-un vas mare, garnisit cu mere mici.
Se introduc boabele de ienibahar şi cuisoarele într-un plic de ceai, ca să nu se piardă în lichid. Se amestecă restul ingredientelor într-o oală mare, se adaugă pliculeţul cu mirodenii. Se fierbe pînă ce merele crapă.
Se scoate pliculeţul cu condimente şi batoanele de scorţişoară şi se serveşte.
Se obţin 3,5 l de wassail.
7.249 vizualizări
1.077 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.