http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Băuturi cu vin"

Wassail
Reţetă tradiţională din Norvegia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 l cidru, 6 rulouri de scortisoara (cca. 5-6 cm lungime fiecare), 2 lingurite boabe intregi de ienibahar, 1 lingurita cuisoare intregi, 1 lingurita nucsoara pudra, 3 mere.

Mod de preparare: Wassail este o baăutură făcută din bere sau vin îndulcit cu zahăr, aromată cu mirodenii. Această băutură este servită în mod tradiţional într-un vas mare, garnisit cu mere mici.
Se introduc boabele de ienibahar şi cuisoarele într-un plic de ceai, ca să nu se piardă în lichid. Se amestecă restul ingredientelor într-o oală mare, se adaugă pliculeţul cu mirodenii. Se fierbe pînă ce merele crapă.
Se scoate pliculeţul cu condimente şi batoanele de scorţişoară şi se serveşte.
Se obţin 3,5 l de wassail.