Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
5.761 vizualizări
646 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă rece de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cleştar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.