Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
6.103 vizualizări
727 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
4. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cu conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
21. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.