Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
6.159 vizualizări
740 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Fasole bătută (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă Tarator (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă cleştar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.