Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
6.013 vizualizări
706 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.