Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
6.206 vizualizări
752 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă Vichy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Boabe de porumb murate (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă rece de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.