Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.863 vizualizări
792 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.