Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.903 vizualizări
800 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Mix de fasole cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.