Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.525 vizualizări
698 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
2. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
28. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.