Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.796 vizualizări
778 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
5. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Icre de fasole (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Maioneză de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.