Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.797 vizualizări
778 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
10. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.