Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Salată de orez cu curry |
Salată de orez cu curry
Reţetă tradiţională din India
Ingrediente: 1 ceapa taiata marunt, 1 catel de usturoi pisat, 3 1/4 cani de apa, 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung, 1 lingura praf de curry, 1 varf de lingurita piper alb, 2 cesti broccoli taiat buchetele mici, 1 legatura de praz taiat bucatele, 2 rosii mari taiate cubulete.
Sos: 1 lingura de apa, 1 lingura sos de soia, 1 lingura otet alb de vin. Mod de preparare: Pune ceapa si usturoiul intr-o cratita, cu ¼ ceasca de apa. Lasa sa fiarba 5 minute, sau pana cand se inmoaie ceapa, amestecand incet. Adauga apoi orezul, restul de apa, praful de curry si piperul. Amesteca. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim, acopera cu un capac si lasa 45 de minute. Intre timp, fierbe broccoli intr-o cantitate mica de apa, sau in aburi, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie putin, nu mai mult de 5 minute. Ia buchetelele de pe foc si pune-le intr-o sita, la scurs. In momentul in care orezul este gata, ia vasul de pe foc si mai lasa 15 minute, fara sa amesteci. Apoi adauga broccoli, prazul si rosiile, amestecand foarte usor. Combina ingredientele pentru sos, toarne-le deasupra si mai amesteca o data.
6.825 vizualizări
Versiunea printabilă899 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume) 2. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 4. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume) 6. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume) 7. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 10. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 11. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume) 12. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 13. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 16. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă) 17. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume) 19. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume) 21. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume) 23. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 24. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 25. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 26. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte) 27. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume) 28. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 30. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume) |