Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.330 vizualizări
1.107 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
14. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.