Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.289 vizualizări
1.098 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
7. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.