Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.328 vizualizări
1.106 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
3. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.