Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
5.923 vizualizări
996 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.