Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.305 vizualizări
1.099 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
11. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
17. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.