Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.333 vizualizări
1.107 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.