Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.239 vizualizări
1.087 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
15. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
16. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.