Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
5.965 vizualizări
1.010 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
21. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.