Pui marocan cu şofran - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan cu şofran

Pui marocan cu şofran

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de pui dezosata si portionata, 400 ml concentrat de pasare, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe taiate julien, cateva fire de sofran, 2 lingurite boia, 2 batoane de scortisoara, sucul si coaja de la 2 portocale, 100 g stafide, 2 lingurite ghimbir macinat.

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti uleiul intr-o cratita din fonta, acoperiti-o cu un capac si caliti ceapa si condimentele la foc mic timp de 10 minute. Scoateti ceapa din vas, dati-o deoparte si in acelasi vas prajiti carnea de pui pana se rumeneste complet.
Adaugati ceapa si condimentele, concentratul, sucul si coaja de portocala. Dati vasul la cuptor, neacoperit, timp de 35 minute, pana cand carnea se patrunde. In ultimele 15 minute adaugati stafidele si migdalele.
Serviti cu garnitura de cuscus, presarat cu seminte de dovleac si menta proaspata, tocata.
6.196 vizualizări
1.081 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.