Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.449 vizualizări
875 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
3. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
9. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Prăjitură cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
13. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
16. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
20. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
22. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
26. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Prăjitură fragedă cu prune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.