Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.405 vizualizări
865 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
10. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
14. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
19. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
20. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
23. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
29. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.