Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.505 vizualizări
892 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
6. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
12. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
16. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
19. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
29. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.