Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.341 vizualizări
847 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
4. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
16. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pere umplute cu Roquefort (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
30. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.