Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.313 vizualizări
839 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
3. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
7. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
9. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
20. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
22. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Pere umplute cu Roquefort (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.