Prăjitură cu pere (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Prăjitură cu pere (I)

Prăjitură cu pere (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g seminte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, faina pentru planseta, o lingurita zahar farin.

Mod de preparare: Aluatul: din toate ingredientele (untul se taie bucatele) se framanta un aluat fraged care se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare (restul).
Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Umplutura: se curata perele de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul.
Semintele de pin se prajesc - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Stafidele cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine.
Se imbraca fundul si marginile unei forme (diametrul de 28 cm) cu bucata mare de aluat, intinsa pe planseta infainata, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incins (180 grade C).
Se coace circa o ora (jos) pana ce se rumeneste si se pudreaza cu zahar farin.
6.085 vizualizări
760 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
2. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
7. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
9. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură fragedă cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
18. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
26. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.