Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu salată verde |
Paste cu salată verde
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g macaroane scurte, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 ardei gras verde, 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte), 1/2 salata verde creata, 3 catei de usturoi, 5 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat. Mod de preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie in doua, iar salata spalata se zvanta si se taie fasii. Se fierb macaroanele "al dente" in apa cu sare. Intre timp, se calesc usturoiul si ardeii, timp de 8 minute, in trei linguri de ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa se inmoaie si ele un minut. Se scurg macaroanele - pastrandu-se putin apa in care au fiert - si se amesteca cu legumele calite, adaugandu-se restul de ulei si apa de fiert. Se sareaza, se pipereaza si se presara - eventual - cu cascaval sau parmezan ras.
4.064 vizualizări
Versiunea printabilă677 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 3. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 4. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume) 7. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte) 9. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 11. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă) 12. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 13. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 14. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume) 16. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume) 17. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume) 18. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume) 20. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 21. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume) 22. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte) 23. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte) 24. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 25. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 26. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 27. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte) 28. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume) 29. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume) 30. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) |