Ouă florentine (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I)

Ouă florentine (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras.

Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.570 vizualizări
779 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
4. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
12. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
14. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
24. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
25. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
30. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.