Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I) |
Ouă florentine (I)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 2 Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras. Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena. Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.266 vizualizări
Versiunea printabilă697 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri) 6. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 9. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 17. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 23. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi) 26. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 28. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri) |