Ouă florentine (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I)

Ouă florentine (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras.

Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.505 vizualizări
769 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ratatouille cu melcişori (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
24. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.