Ouă florentine (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I)

Ouă florentine (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras.

Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.469 vizualizări
759 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
5. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
8. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
10. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
15. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ouă scoţiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
27. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.