Ouă florentine (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (I)

Ouă florentine (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucşoară pisată, 2 ouă, caşcaval ras.

Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăţi şi se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare şi nucşoară şi se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri româneşti (se sparg şi se fierb în apă clocotită cu puţin oţet, pînă ce se încheagă), se aşează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topeşte caşcavalul.
4.614 vizualizări
786 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
10. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
13. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
16. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
24. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.