Murături turceşti - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Murături turceşti

Murături turceşti

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gogonele verzi, morcovi, ţelină, ceapă, gogoşari, varză albă, conopidă, boabe de muştar, boabe de piper, sare, oţet, miere de albine.

Mod de preparare: Se curăţă gogonelele de seminţe şi apoi se taie cubuleţe mici. Morcovii, ceapa şi ţelina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt, fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăţi mai mici. Într-un vas, se fierb împreună otet (1 l la 2 l de apă) cu sare, miere de albine (depinde de cât de dulce vreţi să fie compoziţia), boabele de piper, muştarul, foile de dafin.

Într-un borcan de 800 ml, se pun în ordine aleatorie toate legumele, tăiate în prealabil şi varza tocată.

După ce a fiert, compoziţia de mai sus se toarnă peste legumele din borcan, ca să le opărim puţin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineaţa, după care se leagă cu celofan şi se coboară în pivniţă sau la rece pe balcon.

Se serveşte la orice friptură, în special la cea la tavă.
13.978 vizualizări
1.302 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Murături asortate (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.