Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Murături turcești
Rețetă tradițională din Turcia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gogonele verzi, morcovi, țelină, ceapă, gogoșari, varză albă, conopidă, boabe de muștar, boabe de piper, sare, oțet, miere de albine.

Mod de preparare: Se curăță gogonelele de semințe și apoi se taie cubulețe mici. Morcovii, ceapa și țelina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt, fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăți mai mici. Într-un vas, se fierb împreună otet (1 l la 2 l de apă) cu sare, miere de albine (depinde de cât de dulce vreți să fie compoziția), boabele de piper, muștarul, foile de dafin.

Într-un borcan de 800 ml, se pun în ordine aleatorie toate legumele, tăiate în prealabil și varza tocată.

După ce a fiert, compoziția de mai sus se toarnă peste legumele din borcan, ca să le opărim puțin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineața, după care se leagă cu celofan și se coboară în pivniță sau la rece pe balcon.

Se servește la orice friptură, în special la cea la tavă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.