Murături asortate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături combinate » Murături asortate

Murături asortate

Ingrediente: Diverse legume.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea lor, se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaze. Multe din acestea sint bogate in vitamina C. La un butoi de 100 l cantitatea totala de adaosuri nu trebuie sa treaca de 4-5 kg. Acestea se aseaza pe fundul butoiului si apoi la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se umple complet cu saramura de 7 % concentratie (tarie) pregatita cu 24 de ore inainte. Concentratia saramurii poate fi potrivita cu ajutorul unui ou; saramura este buna pentru patlagele verzi sau murate asortate, atunci cind oul pus in saramura se ridica la suprafata solutiei. Pentru ca saramura sa fie cit mai curata, este bine ca sarea sa fie pusa pe o pinza usor cufundata in apa. Dupa umplerea cu saramura, butoaiele trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. In acest timp, saramura care scade se completeaza; butoiul trebuie sa fie in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in pivnita sau, intr-un loc cu temperatura foarte scazuta.
21.313 vizualizări
1.378 tipăriri
13 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Frigărui asortate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Murături turceşti (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.