Cruşon - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Băuturi cu vin » Cruşon

Cruşon

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise, etc.), 100-300 g zahar, 2 1/4 l vin, sifon sau sampanie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri naturale din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura, fragi, capsune, caise, etc. Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300 g zahar (care prin topire le extrage zeama si le moaie) se toarna putin vin (1/4 l) si, eventual, un paharel de lichior triplusec sau cu aroma fructului. Dupa cca 2 ore, se adauga 1-2 l vin cu care se amesteca.In pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie in loc de sifon) 1/4 sau 1/2 din capacitatea paharului, completind cu vin (in care au fost macerate fructele). In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au inmuiat prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.
2.480 vizualizări
567 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.