Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Cartofi ţărăneşti Optiuni · View
samsi
Postat: Tuesday, January 22, 2008 8:45:46 AM


Nivel: Administrator
Grupuri: Administrare

Inscris: 1/13/2008
Postari: 131
Locatia: Bucureşti
Nu v-aţi săturat de cartofii prăjiţi? Vreţi să respectaţi sfaturile nutriţioniştilor privind evitarea produselor toxice conţinute de aceştia? Cartofii ţărăneşti sînt o alternativă.

Pentru 4 persoane, avem nevoie de:
- 8 cartofi mari;
- 2 cepe potrivite;
- 8 felii subţiri de bacon sau muşchi file sau jambon sau şunculiţă;
- 4 linguri ulei;
- sare şi piper, după gust.

Cartofii se fierb în coajă circa 15-20 min., după care se curăţă şi se taie în bucăţi potrivite. Se curăţă şi se toacă ceapa sau se taie peştişori. Se încinge uleiul într-o crăticioară sau într-o tigaie. Se rumeneşte ceapa pînă devine aurie, apoi se adaugă şunculiţa tăiată bucăţele, amestecînd din cînd în cînd. După 1 min., se adaugă cartofii şi se ţin pînă se rumenesc, amestecîndu-i cu o lingură de lemn. Se sărează şi piperează după gust.

Se poate servi ca garnitură pentru fripturi, şniţele, etc., dar se poate servi şi ca fel principal. Se potriveşte cu castraveţi muraţi.
Lory
Postat: Friday, February 08, 2008 4:26:33 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
sunt deliciosi cartofii facuti in acest mod big grin si eu ii fac frecvent. ar fi fost interesant daca ai fi putut pune si o poza rose

Bucataresele vesele
samsi
Postat: Saturday, February 09, 2008 12:01:28 PM


Nivel: Administrator
Grupuri: Administrare

Inscris: 1/13/2008
Postari: 131
Locatia: Bucureşti
Nu publici tu o poză, ca să vedem cum îi faci tu? happy

ciucuras wrote:
sunt deliciosi cartofii facuti in acest mod big grin si eu ii fac frecvent. ar fi fost interesant daca ai fi putut pune si o poza rose
Leila
Postat: Tuesday, February 12, 2008 11:02:57 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
eu calesc ceapa pe un pic de ulei ,pun olecuta de boia si apoi pun peste cartofii zdrobiti si condimentez totul cu sare si piper si las sa se omogenizeze totul pe foc cateva minute . Este cand mai pun si un pic de frunze de patrunjel tocat in el .

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Sunday, March 23, 2008 1:22:45 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
eu nu rumenesc prea tare cesti cartofi, din cauza faptului ca este ceapa prajita si imi face rau prea multa prajeala


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-18-08_14.19.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.058 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.