Tortilla cu dovlecei - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu dovlecei

Tortilla cu dovlecei

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g dovlecei, 12 oua, 2 cepe, 3 linguri de untdelemn de masline, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc mic) si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati dovleceii rasi, sarati, piperati si lasati mancarica sa fiarba incet, zece minute, amestecand mereu.
Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le bine adaugand si patrunjelul tocat, sarea, piperul. Varsati ouale batute in tigaie si lasati omleta sa se prinda, vreme de 4 minute. Egalizati suprafata cu ajutorul unei spatule, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se mai coaca tortilla vreme de 5 minute, intorcand-o si pe partea cealalta.
Cand e gata, puneti tortilla pe o farfurie mai mare si taiati-o in bucati. Se serveste fierbinte, asociata cu un vin alb.
5.178 vizualizări
835 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
13. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
19. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.