Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu dovlecei |
Tortilla cu dovlecei
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 500 g dovlecei, 12 oua, 2 cepe, 3 linguri de untdelemn de masline, 1 legatura de patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc mic) si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati dovleceii rasi, sarati, piperati si lasati mancarica sa fiarba incet, zece minute, amestecand mereu. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le bine adaugand si patrunjelul tocat, sarea, piperul. Varsati ouale batute in tigaie si lasati omleta sa se prinda, vreme de 4 minute. Egalizati suprafata cu ajutorul unei spatule, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se mai coaca tortilla vreme de 5 minute, intorcand-o si pe partea cealalta. Cand e gata, puneti tortilla pe o farfurie mai mare si taiati-o in bucati. Se serveste fierbinte, asociata cu un vin alb.
5.178 vizualizări
Versiunea printabilă835 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume) 13. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume) 16. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 19. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 23. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |