Supă de spanac cu ouă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă de spanac cu ouă

Supă de spanac cu ouă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g spanac, 200 g rosii, 2 tulpini de telina, o ceapa, un ardei iute (rosu), 2 linguri ulei de masline, 1 l concentrat de pasare sau legume (Knorr + apa), sare, piper, 4 oua, 4 felii de paine (bagheta).

Mod de preparare: Se spala bine frunzele de spanac (fara codite), iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au indepartat semintele prin apasare). Telina, ceapa si ardeiul iute se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu rosiile in uleiul incins, pana ce devin sticloase.
Se adauga spanacul si se lasa putin sa se inmoaie, apoi se toarna zeama de carne si se fierb toate - la foc mic - circa 20 de minute. Se gusta de sare si piper.
Ouale se sparg, unul cate unul, intr-o ceasca, se introduc (prin alunecare) in supa fierbinte si se lasa sa se coaguleze cam 10 minute. Separat, se prajeste painea si se pune cate o felie in fiecare farfurie.
Se toarna supa si se pune cate un ou pe fiecare felie de paine.
3.458 vizualizări
844 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
12. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
29. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.