Supă de spanac cu ouă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă de spanac cu ouă

Supă de spanac cu ouă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g spanac, 200 g rosii, 2 tulpini de telina, o ceapa, un ardei iute (rosu), 2 linguri ulei de masline, 1 l concentrat de pasare sau legume (Knorr + apa), sare, piper, 4 oua, 4 felii de paine (bagheta).

Mod de preparare: Se spala bine frunzele de spanac (fara codite), iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au indepartat semintele prin apasare). Telina, ceapa si ardeiul iute se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu rosiile in uleiul incins, pana ce devin sticloase.
Se adauga spanacul si se lasa putin sa se inmoaie, apoi se toarna zeama de carne si se fierb toate - la foc mic - circa 20 de minute. Se gusta de sare si piper.
Ouale se sparg, unul cate unul, intr-o ceasca, se introduc (prin alunecare) in supa fierbinte si se lasa sa se coaguleze cam 10 minute. Separat, se prajeste painea si se pune cate o felie in fiecare farfurie.
Se toarna supa si se pune cate un ou pe fiecare felie de paine.
3.500 vizualizări
859 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
25. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.