Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.119 vizualizări
716 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.