Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.237 vizualizări
747 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.