Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.164 vizualizări
731 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
7. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
18. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.