Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
3.031 vizualizări
429 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.