Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.339 vizualizări
779 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
7. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
14. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
24. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.