Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.315 vizualizări
777 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
28. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.