Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.220 vizualizări
744 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.