Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.326 vizualizări
778 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.