Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.148 vizualizări
727 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
21. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
26. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.