Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.325 vizualizări
778 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
7. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
8. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.