|  | 
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale | 
| 
    Pui provenzale
    
       Reţetă tradiţională din Italia 
    
    Timp de preparare: 40 min.
     Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat. Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar. Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul. Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna. Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante. 
    4.270 vizualizări
    
     760 tipăriri 3 trimiteri  Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter | 
| Alte reţete | 
|  1. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  2. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  3. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)  4. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)  5. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)  6. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  7. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  8. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  9. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  10. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)  11. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  12. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)  13. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)  14. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)  15. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)  16. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  17. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)  18. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)  19. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)  20. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  21. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  22. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)  23. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)  24. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)  25. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)  26. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)  27. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  28. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  29. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)  30. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |