Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.285 vizualizări
767 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
23. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
30. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.