Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
3.933 vizualizări
653 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.