Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.311 vizualizări
774 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
2. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.