Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.323 vizualizări
778 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
10. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.