Pui provenzale - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui provenzale

Pui provenzale

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căţei de usturoi presaţi sau zdrobiţi, 2 ardei graşi roşii (mari) tăiaţi fîşii, 400 g roşii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceaşcă vin dulce, 1/2 linguriţă zahăr, 1/3 ceaşcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceaşcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă şi se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul şi ardeii. Se adaugă roşiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul şi zahărul şi se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic şi se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroaşă sosul.
Se încorporează bucăţile de pui, busuiocul şi măslinele şi se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se serveşte fierbinte, cu salată verde şi chifle proaspete, crocante.
4.298 vizualizări
771 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
20. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.