Jambon cu ananas - reţetă tradiţională din Caraibe - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Caraibe » Jambon cu ananas

Jambon cu ananas

Reţetă tradiţională din Caraibe
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Un jambon (pulpa din spate intreaga) fara sorici si grasime de 5-7 kg, doi catei de usturoi, doua cepe, 12 cuisoare, doi cm de scortisoara, doua linguri de otet de vin rosu, doua linguri de boabe de mustar, 1 litru de rom alb, doi ananasi, sare.

Mod de preparare: Se traseaza un cadrilaj pe toata suprafata jambonului, cu un cutit ascutit. Se pune intr-o tava. Se curata si se piseaza usturoiul. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se amesteca ceapa, usturoiul, cuisoarele, scortisoara, otetul, boabele de mustar si romul. Se varsa peste jambon. Se lasa sa se marineze 24 de ore, intorcandu-se des carnea, ca sa fie bine impregnata. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se scoate jambonul din marinata si se usuca. Se scoate scortisoara din marinata. Se pune jambonul pe placa din cuptor si se frige timp de trei ore, stropindu-l des cu marinata. Se curata ananasii si se taie in rondele. Se plaseaza rondelele in jurul jambonului cu minimum o ora inainte de terminarea coacerii. Se scoate jambonul din cuptor si se taie feli. Se asaza pe un platou cald. Se dizolva sucurile ramase pe placa din cuptor cu putina apa calda si se pune sosul rezultat intr-o sosiera. Se decoreaza jambonul cu feliile de ananas.
8.916 vizualizări
1.187 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
3. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
4. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
5. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
11. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
14. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
15. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
17. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.