Jambon cu ananas - reţetă tradiţională din Caraibe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Caraibe » Jambon cu ananas

Jambon cu ananas

Reţetă tradiţională din Caraibe
Timp de preparare: 4 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Un jambon (pulpa din spate intreaga) fara sorici si grasime de 5-7 kg, doi catei de usturoi, doua cepe, 12 cuisoare, doi cm de scortisoara, doua linguri de otet de vin rosu, doua linguri de boabe de mustar, 1 litru de rom alb, doi ananasi, sare.

Mod de preparare: Se traseaza un cadrilaj pe toata suprafata jambonului, cu un cutit ascutit. Se pune intr-o tava. Se curata si se piseaza usturoiul. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se amesteca ceapa, usturoiul, cuisoarele, scortisoara, otetul, boabele de mustar si romul. Se varsa peste jambon. Se lasa sa se marineze 24 de ore, intorcandu-se des carnea, ca sa fie bine impregnata. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se scoate jambonul din marinata si se usuca. Se scoate scortisoara din marinata. Se pune jambonul pe placa din cuptor si se frige timp de trei ore, stropindu-l des cu marinata. Se curata ananasii si se taie in rondele. Se plaseaza rondelele in jurul jambonului cu minimum o ora inainte de terminarea coacerii. Se scoate jambonul din cuptor si se taie feli. Se asaza pe un platou cald. Se dizolva sucurile ramase pe placa din cuptor cu putina apa calda si se pune sosul rezultat intr-o sosiera. Se decoreaza jambonul cu feliile de ananas.
6.178 vizualizări
577 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
10. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
11. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
13. Jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
16. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
19. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
22. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.