Bouri (Chefal tunisian cu legume) - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Bouri (Chefal tunisian cu legume)

Bouri (Chefal tunisian cu legume)

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 chefal intreg (cca.1 kg), 2/3 cana ulei de masline, 1 lingurita seminte de chimen macinate, 1 lingurita curcuma, 1 ceapa taiata rondele, 750 g cartofi taiati bucati, 2 rosii taiate felii, 4 ardei iuti verzi, 1/2 lingurita filamente de sofran, 1 1/2 lingurita unt, 1 lamaie taiata in opt, sare, piper negru macinat, patrunjel tocat pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune uleiul de masline intr-o tava de cuptor.
Se curata pestele, se spala si se taie in bucati. Se asezoneaza cu sare, piper, chimen si curcuma si se transfera in tava impreuna cu ceapa taiata rondele.
Se adauga bucatile de cartofi, rosii, ardeii iuti intregi. Sofranul se inmoaie in putina apa calda, dupa care se toarna peste peste. Se adauga untul taiat bucatele mici, presarandu-l peste mixtura din tava. Se asaza si bucatelele de lamaie pe langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor, la 180 grade C, timp de 25 de minute.
Se transfera pe un platou, se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste.
7.080 vizualizări
846 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.