http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Bouri (Chefal tunisian cu legume)
Reţetă tradiţională din Tunisia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 chefal intreg (cca.1 kg), 2/3 cana ulei de masline, 1 lingurita seminte de chimen macinate, 1 lingurita curcuma, 1 ceapa taiata rondele, 750 g cartofi taiati bucati, 2 rosii taiate felii, 4 ardei iuti verzi, 1/2 lingurita filamente de sofran, 1 1/2 lingurita unt, 1 lamaie taiata in opt, sare, piper negru macinat, patrunjel tocat pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune uleiul de masline intr-o tava de cuptor.
Se curata pestele, se spala si se taie in bucati. Se asezoneaza cu sare, piper, chimen si curcuma si se transfera in tava impreuna cu ceapa taiata rondele.
Se adauga bucatile de cartofi, rosii, ardeii iuti intregi. Sofranul se inmoaie in putina apa calda, dupa care se toarna peste peste. Se adauga untul taiat bucatele mici, presarandu-l peste mixtura din tava. Se asaza si bucatelele de lamaie pe langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor, la 180 grade C, timp de 25 de minute.
Se transfera pe un platou, se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste.