Melomakaronas - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Melomakaronas

Melomakaronas

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 2 căni ulei de măs­line, 2 căni miere, 3 căni zahăr tos, 1/2 cană de coniac, 1/2 portocală rasă, 2 1/2 pahare apă, 1 lingură bicarbo­nat, 1 lingură pudră de scor­ţişoară, 1/2 lingură pudră de cuişoare, 900 g făină, nucă măcinată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-un vas mai mare se amestecă uleiul cu o cană de zahăr tos, coniacul şi coaja de portocală rasă. Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul, jumătate din cantitatea de pudră de scorţişoară şi pudra de cuişoa­re. Se toarnă ingredientele lichide peste făină şi se frământă până rezultă un aluat tare. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină, căci depinde de tipul de făină folosit. Se rup bucăţi din aluat, se rotunjesc în palme, se aplatizează puţin şi se decupează în formă de stea. Se aşa­ză într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu aproximativ 15 minute. Restul de zahăr tos se amestecă bine cu mie­rea şi apa. Se pun la fiert, se lasă să dea în clocot apoi se opreşte focul. Se las­ă la răcit 10 minute, se introduc biscuiţii pe rând în sirop, întorcându-se din când în când ca să se pătrundă. Nu se lasă în sirop decât câteva minute, altfel se rup.
Se scot cu o spumieră, se aşază pe o tavă şi se presară cu nucă măci­na­tă, amestecată cu pudră de scorţişoară.
7.346 vizualizări
639 tipăriri
7 trimiteri
    Înapoi    









   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.