Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Melomakaronas
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 2 căni ulei de măs­line, 2 căni miere, 3 căni zahăr tos, 1/2 cană de coniac, 1/2 portocală rasă, 2 1/2 pahare apă, 1 lingură bicarbo­nat, 1 lingură pudră de scor­țișoară, 1/2 lingură pudră de cuișoare, 900 g făină, nucă măcinată.

Mod de preparare: Într-un vas mai mare se amestecă uleiul cu o cană de zahăr tos, coniacul și coaja de portocală rasă. Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul, jumătate din cantitatea de pudră de scorțișoară și pudra de cuișoa­re. Se toarnă ingredientele lichide peste făină și se frământă până rezultă un aluat tare. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină, căci depinde de tipul de făină folosit. Se rup bucăți din aluat, se rotunjesc în palme, se aplatizează puțin și se decupează în formă de stea. Se așa­ză într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu aproximativ 15 minute. Restul de zahăr tos se amestecă bine cu mie­rea și apa. Se pun la fiert, se lasă să dea în clocot apoi se oprește focul. Se las­ă la răcit 10 minute, se introduc biscuiții pe rând în sirop, întorcându-se din când în când ca să se pătrundă. Nu se lasă în sirop decât câteva minute, altfel se rup.
Se scot cu o spumieră, se așază pe o tavă și se presară cu nucă măci­na­tă, amestecată cu pudră de scorțișoară.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.