Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Mousse au Chocolat Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Saturday, March 08, 2008 8:27:55 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ingrediente:
1 ou si un galbenus de ou
600 ml frisca lichida
250 g ciocolata neagra de menaj
1 lingura zahar
putina sare
esenta de rom si vanilie(sau ce esente preferati)
nicomaritza
Postat: Saturday, March 08, 2008 8:29:40 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Preparare:
1 ou si un galbenus se amesteca bine intr-un vas (care poate fi pus pe baie de abur), apoi se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se omogenizeaza.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-08-08_15.28.jpg

nicomaritza
Postat: Saturday, March 08, 2008 8:31:59 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
se pune vasul pe baie de abur , amestecand continuu ca sa nu se branzeasca compozitia, pana se obtine o crema groasa(are un aspect de maioneza mai subtire). Apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-08-08_15.37[1].jpg

nicomaritza
Postat: Saturday, March 08, 2008 8:35:48 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
ciocolata se rupe bucati(eu m-am grabit si am lasat bucatile mai mari)si se pune la topit pe baie de abur. Dupa ce s-a topit se da la o parte, se mai lasa un pic la racit si apoi se amesteca bine cu crema de ou pana devine omogena.Si se lasa la racit.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-08-08_15.42.jpg
P03-08-08_15.47.jpg
P03-08-08_15.50.jpg

nicomaritza
Postat: Saturday, March 08, 2008 8:40:10 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Se bate frisca bine. se ia putin din frisca si se incorporeaza in crema obtinuta anterior(trebuie pusa cate putin ca sa nu se taie). FOARTE IMPORTANT: temperatura cremei cu ciocolata si cea a friscai trebuie sa fie aproape acceasi.Se amesteca pana devine omogen.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-08-08_16.04.jpg
P03-08-08_16.10.jpg

nicomaritza
Postat: Saturday, March 08, 2008 8:53:46 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Compozitia se da la rece timp de 3 ore. O puteti lasa in vasul in care ati preparat-o si cu ajutorul unei lingurite pentru inghetata faceti bulgari sau puneti crema in formele pe care le doriti dar nu uitati sa tapetati formele cu ceolofan, ca la tortul diplomat, si dupa ce a stat la rece se scoate din forma prin rasturnare sise orneaza dupa gust.
Acum vine partea de prezentare unde fiecare trebuie sa-si foloseasca imaginatia. Eu nu am avut ustensila speciala pentru a face bilute si am folosit o lingura, iar pe deasupra am pus migdale maruntite ca nu am avut altceva in casa.
Pofta buna!


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-08-08_20.06.jpg
P03-08-08_20.06.jpg

Leila
Postat: Sunday, March 09, 2008 2:12:24 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Foarte interesanta reteta . Felicitari rose >big grin<


[Leila attached the following image(s):]
8.jpg



Bucataresele Vesele
Lory
Postat: Sunday, March 09, 2008 6:21:55 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
si eu am facut o astfel de spuma dar am mai pus si gelatina (asa era reteta)si am folosit-o sa umplu foi de rulada

felicitari excelenta rose rose rose

Bucataresele vesele
nicomaritza
Postat: Sunday, March 09, 2008 8:59:30 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
multumesc multrose rose rose
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.078 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.