Bine ai venit, oaspete | Cauta | Teme active | Membri | Intrare |
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Ingrediente: 1 ou si un galbenus de ou 600 ml frisca lichida 250 g ciocolata neagra de menaj 1 lingura zahar putina sare esenta de rom si vanilie(sau ce esente preferati)
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Preparare: 1 ou si un galbenus se amesteca bine intr-un vas (care poate fi pus pe baie de abur), apoi se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se omogenizeaza.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
se pune vasul pe baie de abur , amestecand continuu ca sa nu se branzeasca compozitia, pana se obtine o crema groasa(are un aspect de maioneza mai subtire). Apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
ciocolata se rupe bucati(eu m-am grabit si am lasat bucatile mai mari)si se pune la topit pe baie de abur. Dupa ce s-a topit se da la o parte, se mai lasa un pic la racit si apoi se amesteca bine cu crema de ou pana devine omogena.Si se lasa la racit.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Se bate frisca bine. se ia putin din frisca si se incorporeaza in crema obtinuta anterior(trebuie pusa cate putin ca sa nu se taie). FOARTE IMPORTANT: temperatura cremei cu ciocolata si cea a friscai trebuie sa fie aproape acceasi.Se amesteca pana devine omogen.
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
Compozitia se da la rece timp de 3 ore. O puteti lasa in vasul in care ati preparat-o si cu ajutorul unei lingurite pentru inghetata faceti bulgari sau puneti crema in formele pe care le doriti dar nu uitati sa tapetati formele cu ceolofan, ca la tortul diplomat, si dupa ce a stat la rece se scoate din forma prin rasturnare sise orneaza dupa gust. Acum vine partea de prezentare unde fiecare trebuie sa-si foloseasca imaginatia. Eu nu am avut ustensila speciala pentru a face bilute si am folosit o lingura, iar pe deasupra am pus migdale maruntite ca nu am avut altceva in casa. Pofta buna!
[nicomaritza attached the following image(s):]
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/9/2008 Postari: 665
|
Foarte interesanta reteta . Felicitari > <
[Leila attached the following image(s):]
Bucataresele Vesele
|
|
Nivel: Membru avansat Grupuri: Membri
Inscris: 2/8/2008 Postari: 366 Locatia: Romania
|
si eu am facut o astfel de spuma dar am mai pus si gelatina (asa era reteta)si am folosit-o sa umplu foi de rulada felicitari excelenta Bucataresele vesele
|
|
Nivel: Bucătar Şef Grupuri: Membri
Inscris: 2/20/2008 Postari: 1,203
|
|
|
Guest |