Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Dobos tort Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 10:59:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ingrediente pentru foi:
6 oua mari(60g oul)
45g amidon
45g faina
120g zahar tos
1 lingura zeama de lamaie
60g unt
Ingrediente crema:
3 oua
200g zahar tos
80g cacao
250g unt la temperatura camerei
1 lingura lapte
esenta de rom sau 1 lingura rom
nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:00:54 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Prepararea foilor
Separam albusurile de galbenusuri. Topim untul, dar sa nu fie fierbinte ci rece, si il punem in fir subtire peste galbenusuri amestecand continuu pana cand se omogenizeaza.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked 1.jpg
watermarked 2.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:02:21 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Batem albusurile spuma, adaugam tot zaharul si zeama de lamaie si batem pana cand obtinem o spuma compacta si tare.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked3.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:03:19 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Peste spuma punem galbenusurile si amestecam prin rasturnare cu telul in forma de para de 5 ori.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked4.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:06:56 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Peste compozitie punem amidonul amestecat cu faina si tot cu acelasi tel si tot prin rasturnare amestecam de 10 ori.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked5.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:07:42 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Compozitia obtinuta se va imparti ochiometric in trei.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked6.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:11:58 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Se vor obtine trei foi de cca 30cm/26cm. Daca nu aveti o tava care sa se apropie de aceste dimensiuni, atunci taiati trei bucati de hartie pentru copt.
In tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt solid, astfel foaia nu se va mai lipi si se va manipula mai usor, puneti 1/3 din compozitie, se niveleaza- foaia nu trebuie sa aiba mai mult de 3mm grosime, si se coace in cuptorul incalzit la 170 de grade C.Pana coace toate foile compozitia trebuie tinuta la rece.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked7.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:13:20 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce ati copt foaia, raciti dosul tavii si abia apoi puneti compozitia pentru cealalta foaie. Lasati foile sa se raceasca, dar aveti grija sa nu le suprapuneti.
asa arata foaia coapta


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked8.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:15:16 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Prepararea cremei
Batem ouale cu zaharul si laptele pana se topeste zaharul. Fierbem apoi compozitia la baie de abur, amestecand continuu cu telul in forma de para sa nu se branzeasca, pana capata consistenta.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked9.jpg
watermarked10.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:17:06 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Imediat ce am luat vasul de pe foc punem cacaua si amestecam pana la omogenizare, abia apoi adaugam esenta de rom sau romul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temepratura degetului


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked11.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:19:57 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce s-a racit, punem 1/2 din unt in marginea cremei si batem cu telul in forma de para in unt pana adera toata crema si abia apoi adaugam si restul de unt, iar prin miscari circulare omogenizam compozitia rezultand o crema alifioasa.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked12.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:22:51 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Montarea prajiturii
Fiecare foaie o taiem in 3 foi mai mici de 10cm/26cm. Ungem fiecare foaie cu crema(cam 1 lingura de crema) si le suprapunem. Ajustam marginile si ornam cu restul de crema. Dam la rece.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked13.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:24:41 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
asa arata inainte de a fi ornat cu crema tortul


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked14.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 11:25:18 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
o sectiune


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked15.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.111 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.