Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Lasam bacsis sau nu? Optiuni · View
Bettyna
Postat: Tuesday, May 13, 2008 11:42:34 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE


Cand mergem la restaurant o problema, daca putem sa o numim asa, ar fi bacsisul. Lasam bacsis sau nu? Codul bunelor maniere ne spune sa lasam chelnerului aproximativ 10% din plata.

Bacsisul este influentat de mai multi factori, cum ar fi calitatea si tipul serviciilor, suma de plata, generozitatea consumatorului, portofel si altele. Dupa ce oferim un bacsis aproape intotdeauna privim catre chelner sa vedem cum reactioneaza. Este multumit? Zambeste? Multumeste aproape in soapta si pleaca? In functie de comportamentul lui vom sti cum sa procedam data viitoare.

Daca stim ca vom merge si a doua oara in localul respectiv ar fi bine sa lasam acest bacsis deoarece data viitoare cu siguranta vom fi tratati mai bine. Fiecare priveste acest act in felul lui. Unii sunt mai generosi, altii prefera sa nu dea nici un ban in plus fata de nota de plata.
Bacsisul era considerat o forma prin care clientul aprecia calitatea serviciilor prestate si dorea sa multumeasca intr-un anume fel pentru ele. Dar si acum, de regula, suma lasata in plus la nota de plata, e direct proportionala cu satisfactia clientului.

Clientii generosi lasa chiar 20-30% din nota de plata, dar de cele mai multe ori suma se rotunjeste sau se lasa maruntisul de prin buzunare.
Bacsisul este privit ca o dovada de politete si buna crestere, dar la fel de importanta este si relatia dintre client si prestatorul de servicii. Un client nemanierat si prost crescut, care lasa un bacsis gras, nu este mai respectat decat un client amabil si politicos care ofera cu placere o recompensa mai putin consistenta.
nicomaritza
Postat: Tuesday, May 13, 2008 11:45:10 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Din proprie experienta pot spune ca bacsisul este influentat de calitatea serviciilor. Daca esti multumit lasi un bacsis gras si sigur vei reveni.
Bettyna
Postat: Tuesday, May 13, 2008 11:50:01 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Asa e, dar am mai vazut la altii ca nu le-a placut mancarea si atunci nu au lasat bacsis deloc, desi chelnerul a facut o treaba de exceptie.
getta
Postat: Wednesday, May 14, 2008 1:44:49 PM


Nivel: Membru
Grupuri: Membri

Inscris: 5/5/2008
Postari: 74
Locatia: bt.
obicnuiesc s alas bacsis -la ospatar-chelner , la taxi ...
-si eu cand primeam baccsis multumita mai eram ...
-dei clientul lasa bacsis la ospatar-ca mancarea si serviciile erau bune -nu ajungea si la bucatar- ca era si meritul lui .

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.179 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.