Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Fursecuri si bezele Optiuni · View
Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 8:41:14 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Fursecuri simple

Ingrediente: 200gr unt, 1 pachet zahar vanilat, 150gr zahar, 1 ou, 325gr faina, 100gr amidon.

Se amesteca toate ingredientele apoi se imparte aluatul in 2 parti. intr-o jumatate se pune cacao, si dupa imaginatia fiecaruie se formeaza fursecuri.
Daca doriti puteti sa adaugati aluatului alb si alte culor, de exemplu verde, rosu, albastru, pentru niste fursecuri mai colorate.


[Bettyna attached the following image(s):]
Fursecuri_simple.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 8:42:02 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Fursecuri Diana

Ingrediente: 1 plic vanilie, 300g faina, 50g migdale macinate, 150g unt, 2 galbenuse si un ou intreg, 150g dulceata de macese, zahar pudra

Se amesteca faina, migdalele,zaharul si vanilia apoi se adauga ouale si apoi untul. Se formeaza o bila, se impacheteaza in folie si se lasa in frigider cam o ora. Dupa o ora se scoate aluatul din frigider,se intinde intre hartie de copt si folie si se decupeaza inimioare.
La jumatate din inimioare se decupeaza cate o inima mica in mijloc. Se coc la 180°C aproximativ 5 minute. Cuptorul trebuie sa fie la temperatura ceruta.
Cand sunt gata inimioarele pline se ung cu dulceata de macese, dupa preferinte se pot folosi mai multe sortimente de dulceata. Deasupra se pun inimioarele decupate.


[Bettyna attached the following image(s):]
Fursecuri_Diana.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 8:42:52 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Bezele

Ingrediente: 6 albusuri, 170gr zahar.

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat, fara pic de grasime. Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Dupa preferinte se poate adauga putina culoare in compozitie. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125°C timp de 45 minute.


[Bettyna attached the following image(s):]
bezele.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 8:51:33 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Stelute cu scortisoara Afrodite

3 albusuri, 2 linguri suc de lamaie, 250gr migdale macinate, 250gr zahar pudra, 2 lingurite scortisoara.

Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si treptat se adauga zaharul pudra amestecand in continuare pana masa de albus luceste.

Se ia citeva linguri din aceasta masa si se pune acoperita deoparte, pentru glazura.

Scortisoara cu sucul de lamiie si migdalele se amesteca cu masa de albus cu atentie, cu o lingura. Din acest aluat obtinut se formeaza o bila care se pune la rece pentru o ora.

Aluatul se tintinde pe o suprafata presarat cu zahar intr-o gr. de 0.5 cm. Se decupeaza stelute care se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si fiecare steluta se glazureaza cu masa de albus lasata deoparte.

Se lasa peste noapte la uscat la temperatura camerei, iar a doua zi se coc circa 4-5 min la de 225°C. Glazura trebuie sa ramina alba.
Fursecurile se pot taia si daca inainte a fost intinsa glazura.


[Bettyna attached the following image(s):]
82571-big-omas-zimtsterne.jpg

getta
Postat: Thursday, May 08, 2008 10:31:24 PM


Nivel: Membru
Grupuri: Membri

Inscris: 5/5/2008
Postari: 74
Locatia: bt.
din astea in forme am facut si eu .
la sarbatorile de iarna fac .

Bettyna
Postat: Thursday, May 08, 2008 11:05:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Da, si mie imi place sa fac cadouri de Craciun fursecuri facute de mine big grin Cu toate ca au trecut sarbatorile chiar si cele de paste nu m-am putut abtine sa nu le postez laughing
anna
Postat: Sunday, December 07, 2008 12:28:09 PM


Nivel: Membru junior
Grupuri: Membri

Inscris: 5/15/2008
Postari: 5
hee hee Acum se apropie din nou sarbatorile... Oricum, arata foarte bine toate fursecurile...
sebike
Postat: Thursday, June 04, 2009 5:34:27 PM

Nivel: Membru junior
Grupuri: Membri

Inscris: 6/4/2009
Postari: 12
Locatia: Buc
wow, zici ca alea verzi is castraveti, dar par gustoase toate
andra
Postat: Tuesday, November 24, 2009 10:34:19 AM

Nivel: Membru junior
Grupuri: Membri

Inscris: 11/24/2009
Postari: 2
Locatia: Ploiesti
100 g miere
2 oua
3 linguri ulei
30 g zahar pudra
1 lingura scortisoara pisata
1 varf de cutit de sare
1/2 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie
sare
zahar vanilat
faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamaie si sarea;

Se amesteca bine, apoi se adauga faina pentru a obtine un aluat potrivit de moale. Se acopera cu un servet si se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute;

Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie fisii lungi de cca 12-14 cm si late de 2 cm. Fiecare fisie se rasuceste si se indoaie in forma de corn, apoi se aseaza pe o tava de copt usor unsa cu untdelemn. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-au copt, cat sunt inca fierbinti, se presara cu zahar vanilat.


Jocuri de gatit
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.084 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.