Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Îngheţată Viennetta Optiuni · View
Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 4:48:47 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
De la o colega de pe alt forum (Bolognese di Cluj kiss )

1 cutie frisca de 500 ml
1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g
1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat)
100 g ciocolata menaj(amaruie)-am uitat sa o pozez
1 forma de kek pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba

Intr-un castron se goleste laptele condensat,se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. Il lasam la racit,intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit,taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de kek,iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula,apoi netezim cu o spatula(dar numai daca avem chef)si punem fasiile la congelator,orizontale.
Batem frisca intr-un castron, Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta,intai cu mixerul,apoi cu o spatula. Scoatem tava de kek de la congelator si o imbracam cu folie transparenta.Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.In tava de kek turnam un pic de crema, apoi punem o foaie de ciocolata deasupra.Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie.Nu conteaza daca se rupe,sau daca nu va ies foile egale ca la tort,ca nu e tort.E bine oricum.Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta.
Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata.


[Bettyna attached the following image(s):]
PICT2240.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 4:50:13 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
am uitat un "T"


[Bettyna attached the following image(s):]
PICT2242.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 04, 2008 4:50:45 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
ne place si fara "t"batting eyelashes
Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 4:50:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
si sectiune


[Bettyna attached the following image(s):]
PICT2246.jpg

Bettyna
Postat: Sunday, May 04, 2008 4:51:24 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
ma bucur kiss
nicomaritza
Postat: Sunday, May 04, 2008 4:52:55 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
star star star arata foarte bine
Flori de camp
Postat: Saturday, May 10, 2008 12:40:29 PM


Nivel: Membru junior
Grupuri: Membri

Inscris: 5/10/2008
Postari: 19
Pe mine de ce nu m-ai chemat la tine cand ai facut-o? Arata ca si cand trebuie sa iti chemi vecinii la o inghetata. laughing
nicomaritza
Postat: Wednesday, May 14, 2008 11:33:33 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
inghetata ramane cremoasa? eu am facut dupa unele retete si cu cat sta mai mult la frigider devine beton.
nicomaritza
Postat: Wednesday, May 14, 2008 11:46:21 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
ce marca este laptele condensat folosit de tine?
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 12:33:28 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Inghetata este foarte cremoasa, stiu ca a mea nu arata pentru ca am pozat-o imediat dupa ce am scos-o si am taiat-o,dar iti promit ca o sa iti iasa foarte cremoasa.

Laptele condensat l-am facut singura ca imi place mai mult gustul. E chiar usor dar extraordinar de bun, l-as manca gol dar e prea dulce doar asa simplu laughing

deci reteta pentru lapte condensat:

1 l lapte
600 gr zahar

Le fierbi pana se ingroasa si e maroniu deschis la culoare. (1-2 ore) nu trebuie decat din cand in cand amestecat.
Cand s-a racit amesteci cu restul ingredientelor ca in reteta.

Bine ca mi-ai adus aminte cred ca o voi face maine, dar nu sunt sigura. big grin
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 12:34:37 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
O sa ii adaug poze pas cu pas cat de curand, cum am zis, cred ca maine ca mi-e prea pofta winking
nicomaritza
Postat: Thursday, May 15, 2008 8:03:47 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
merci pentru lamuririrose
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 2:59:03 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Acum am terminat de facut laptele condensat, astept sa se raceasca si apoi fac inghetata.

Aici 1l lapte si 600gr zahar.


[Bettyna attached the following image(s):]
pictoo1.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 3:00:39 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
dupa jumatate ora de fiert


[Bettyna attached the following image(s):]
picto3.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 3:01:31 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Dupa o ora si un sfert


[Bettyna attached the following image(s):]
picto4.jpg

Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 3:03:20 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
si aici dupa circa o ora jumate, 2 ore, doar acum trebuie sa fii atenta sa nu se prinda, ca in rest am amestecat de vreo 4 ori in el si gata. Aaaa, sa nu uit, il lasi la foc mai micut, mai mijlociu. happy


[Bettyna attached the following image(s):]
picto2.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, May 15, 2008 5:10:51 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
chiar imi sunt de ajutor imaginile. multumesc mult.rose
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 9:02:42 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cu placere, din pacate eu nu ma pot lauda cu nici o inghetata ca s-a branzit frisca. crying

O sa fac un topic de traume in bucatarie. skull sad Am pus-o totusi la congelator ca mi-am zis, poate nu se vede nici o diferenta, adica doar la estetica dar la gust nu, dar nu o poti manca. Trebuie sa o arunc.
Bettyna
Postat: Thursday, May 15, 2008 9:17:00 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Grija, sper sa citesti mesajul acesta inainte sa o faci. Veuzi ca laptele condensat sa fie inca lichid, nu trebuie sa il tii chiar asa mult, adica o ora jumate ajunge, ca altfel patetsti ca mine, poate si de aia s-a branzit frisca, ca a fost prea gros laptele condensat.
nicomaritza
Postat: Thursday, May 15, 2008 11:22:54 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Am citit mesajul mai tarziulaughing . Eu am fiert la foc mic 2 ore, dar am facut jumatate din cantitatea de lapte condensat pentru ca era prea dulce. Si asa mi se pare prea dulce. Laptele condensat nu era gros, era lichid si s-a mai ingrosat dupa ce s-a racit. Am dat la congelator si iti spun ce iese.
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.114 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.