Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Prajitura Krem a la Krem Optiuni · View
Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:36:41 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:
-200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
-200-220 ml lapte rece
-1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:
-2 linguri apa
-2 linguri zahar
-2 linguri brandy 100 g ciocolata
-100 g unt

PREPARARE

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez).Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Observatii personale:
Tava in care am copt are dimensiunea de 20/30
Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta.
Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos.
Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie.
Glazura:
Am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune.

Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga,ci sa fie potrivita.
Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.
Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:38:12 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4965.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:39:44 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
asa arata plicul Creme Ole


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4966.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:40:29 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4967.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:42:46 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Eu nu am respecat reteta si am batut albusurile la sfarsit, apoi le-am amestecat cu compozitia de galbenusuri si creme ole.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4968.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:43:23 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4969.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:44:12 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4971.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:46:49 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se pun intr-un bol smantana, laptele si praful de vanilie.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4972.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:47:48 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4974.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:48:25 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4975.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:49:41 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
ingrediente pentru glazura:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4977.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:53:51 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Glazura:Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez)


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4976.jpg
IMG_4978.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:54:49 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4983.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:55:39 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga,ci sa fie potrivita.
Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4989.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:56:21 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
inca una:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_4991.jpg

nicomaritza
Postat: Monday, March 31, 2008 12:00:41 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
felicitari! pentru prajitura.
Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 12:19:57 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
multumescrose
Lory
Postat: Monday, March 31, 2008 12:31:26 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.091 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.