Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Maioneza fiarta Optiuni · View
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 1:55:56 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Ingrediente de baza :

4 galbenusuri
4 lingurite zahar praf
4 lingurite smantana
70 gr unt (rama)
1 lingurita otet
mustar optional (eu nu am pus )
sare
400 ml smantana sau iaurt
6 catei usturoi
patrunjel verde


Preparare :

Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare . Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase . Se poate adauga la cele de mai sus si un pic de mustar daca doriti cca 1 lingurita , numai cat sa dea un pic de gust. Se ia de pe aburi si se adauga cele 400 ml smantana se mai sareaza dupa gust.
Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte. Sa fie mai interesanta si sa pot folosi si la fripturi diferite eu am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu un pic de sare si ulei sa se faca pasta ,apoi i-am adaugat la maioneza luata de pe foc si am mai pus niste patrunjel tocat, apoi am pus peste smantana.
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica si are avantajul ca nu este gretoasa si se poate imbogati cu fel de fel de verdeturi de care dorim noi . De aceasta data eu am facut varianta cu usturoi.Putem adauga la aceasta castraveti murati razuiti fin , ou fiert si razuit fin . Se mai poate imbogati acesta cu tarhon maruntit , cu hrean razuit .
Se poate folosi la orice fel de friptura sau preparat din carne .
Pofta Buna !!!!!


[Leila attached the following image(s):]
Picture 375.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 1:58:11 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
haideti sa vedem cum se prapara aceasta maioneza ? Sigur va intrebati cum o fi aceasta maioneza fiarta .... nu puteti afla decat daca tineti pasul cu mine winking

Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 376.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 2:00:16 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase .


[Leila attached the following image(s):]
Picture 378.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 2:01:28 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
asa de groasa va fi dupa ce otinem pe baia de aburi


[Leila attached the following image(s):]
Picture 380.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 2:03:23 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Se ia de pe aburi si se adauga cele 400 ml smantana se mai sareaza dupa gust.
Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 382.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 2:05:16 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Sa fie mai interesanta si sa pot folosi si la fripturi diferite eu am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu un pic de sare si ulei sa se faca pasta ,apoi i-am adaugat la maioneza luata de pe foc si am mai pus niste patrunjel tocat.


[Leila attached the following image(s):]
Picture 381.jpg
Picture 383.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 2:06:59 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica si are avantajul ca nu este gretoasa si se poate imbogati cu fel de fel de verdeturi de care dorim noi . De aceasta data eu am facut varianta cu usturoi.Putem adauga la aceasta castraveti murati razuiti fin , ou fiert si razuit fin . Se mai poate imbogati acesta cu tarhon maruntit , cu hrean razuit .
Se poate folosi la orice fel de friptura sau preparat din carne .
Pofta Buna !!!!!


[Leila attached the following image(s):]
Picture 385.jpg



Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 2:07:54 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Si uite ,asta e povetea Maionezei fierte happy

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Monday, March 31, 2008 10:20:29 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
interesanta. am s-o incerc.
Leila
Postat: Monday, March 31, 2008 10:49:13 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
rose merita incercata batting eyelashes

Bucataresele Vesele
Lory
Postat: Monday, March 31, 2008 12:21:12 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
cu prima ocazie o fac si euhappydar dupa cum arata sigur e buna rose rose

Bucataresele vesele
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.095 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.