Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Prajitura Majestic Optiuni · View
Veronika
Postat: Wednesday, March 26, 2008 2:50:46 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Avem nevoie de:
-14 oua
-2 foi de napolitan
-14 linguri zahar
-100 g cocos
-130 g nuca macinata
-1 pachet unt de 250 g
-2-3 linguri cacao
-8 linguri faina1 lingurita praf copt
-200 g zahar (pentru crema)
-200 g ciocolata pt. glazura


Se bat 10 albusuri cu 10 linguri de zahar, pana nu se mai desprinde de pe tel.
Eu bat cu batatorul traditional, cel cu sarma ca asa se bat mai bine.
Compozitia de albus batut se imparte in doua: in prima parte se pune 100 g cocos si 2 linguri faina iar in cea de-a doua 130 g nuca macinata si iar 2 linguri de faina.
Fiecare din cele 2 comp. se pun pe 2 foi de napolitan pe rand.
Taiati foaia de napolitan asa cum aveti tava ca atunci cand coaceti si pandispanul sa fie toate egale.
Se coc pe rand in cuptorul bine incalzit la foc mic 15 minute sau pana se rumenesc usor deaupra pe dosul tavii sub hartie de copt, sau cerata.
Se lasa la racit.
Acum se face blatul pandispan: 4 albusuri se bat bine cu 4 linguri zahar, 4 galbenusuri, 4 linguri faina, 1 lingurita praf copt.Se coace la fos moderat 25 minute. se verifica cu scobiotarea.
Ne raman cele 10 galbenusuri de la primele foi.
Deci crema....Acestea se pun pe foc cu 200 g zahar si se amesteca pe foc pana se ingroasa. aveti grija sa nu se prinda, se amesteca mereu cu lingura de lemn. nu va desprindeti in acest timp de aragaz. La sfarsit se adauga 2-3 linguri cacao si se amesteca pana se omogenizeaza tot. se da la racit.Cand s-a racit se amesteca cu 1 pachet de unt. Ambele trebuie sa fie la temp camerei ca sa nu se taie crema.
Asamblarea:blatul de nuca+ crema + pandispan+ crema+ blatul cocos + putina crema.La sfarsit, peste blatul de cocos punem si putina crema(ne-o impartim ca sa ne ramana).Facem o glazura de ciocolata:topim 200 g cioco la micro sau bain maire, subtiem cu lapte sau apa,adaugaum un pic de lichior de ce aveti si gata....Prajitura e bine sa se faca de pe o zi pe alta...deci o zi sa steie la frigier.
Veronika
Postat: Wednesday, March 26, 2008 2:51:18 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
poza:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_1056-1.JPG

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.065 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.