Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Polonezi (covrigi insiropati) Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:28:02 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ingrediente pentru aluat:
300g faina
1 ou
14g drojdie proaspata
2,5 linguri de zahar
1/2 lingurita sare
100ml lapte caldut-daca folositi o faina bogata in gluten atunci veti mai avea nevoie de putin lapte 1-2 linguri
1 lingurita coji de portocale confiate sau coaja proaspata rasa
2-3 linguri de ulei
Pentru uns aluatul aveti nevoie de 100g unt la temperatura camerei
Pentru sirop:
200g zahar
400ml apa
esenta de rom
nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:30:08 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Incepem sa preparam aluatul care este ca cel de cozonac.
Punem faina intr-un vas incapator si facem o gaura in mijloc.
Desfacem drojdia cu 1/2 lingura zahar si o punem in gaura din faina. Lasam drojdia cam 5 minute.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked 1.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:34:02 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Oul il batem cu restul de zahar si sare si apoi il punem peste drojdie; adaugam cojile confiate.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked2.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:37:53 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Cu ajutorul degetelor incepem sa incorparam cate putina faina de pe margine si pe masura ce compozitia capata consistenta adaugam cate putin din lapte. Dupa ce am incorporat si laptele framantam sa se omogenizeze si adaugam uleiul cate putin, framantand continuu pana se incorporeaza si acesta. Aluatul obtinut il intindem sub forma de patrat, grosimea de un deget, pe masa de lucru presarata cu faina.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked3.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:38:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
In mijlocul patratului intindem 1/2 din cantitatea de unt.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked4.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:39:40 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Si apoi incepem sa pliem colturile catre centru obtinand un plic.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked5.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:41:31 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Acest patrat il intindem cu mana sub forma de dreptunghi cu lungimea de trei ori mai amre decat latimea. Pe care il impachetam in 3; aluatul impachetat in invelim in folie de prospetime si il lasam la rece 15 minute.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked6.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:42:22 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
asa arata inainte sa-l dam la rece


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked7.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:45:47 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem aluatul si il intindem tot cu mana in forma de dreptunghi, cu aceleasi dimensiuni; il ungem pe 3/4 cu restul de unt, il impachetam in patru si il lasam din nou la rece 15 minute.
Il scoatem din frigider si il intindem, tot cu mana, sub forma de dreptunghi cu latimea de cca 16 cm si lungimea 30-35 cm.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked8.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:47:09 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Aluatul il taiem fisii late de 2cm si lungi de 30-35cm.(in poza se vad si amprentele mele tongue )


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked9.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:47:59 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Rasucim fiecare fasie si forman din ea un opt.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked10.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:49:04 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Punem aceste opturi direct in tava de la aragaz si introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked11.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:50:06 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Nu trebuie sa asteptati mult pentru ca se coc repede. Ii scoatem din cuptor si ii lasam a se raceasca.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked13.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:53:51 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Preparam siropul din apa si zahar si dupa ce il luam de pe foc punem esenta de rom. Introducem pe rand covrigii in siropul cald, ii lasam sa se insiropeze. Sirop o sa mai ramana.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked14.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 24, 2008 5:55:34 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ii scoatem si ii punem pe farfurie. Daca nu-i consumati imediat este bine sa-i inveliti in folie de prospetime sa nu se usuce.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked15.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.137 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.