Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Prajitura cu crema de caise Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:45:35 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Pentru ca aveam niste caise m-am gandit sa fac o prajitura. Si iata ce a iesit.
Ingrediente pentru foi:
-6 oua mari(60g oul)
-45g amidon
-45g faina
-120g zahar tos
-1 lingura zeama de lamaie
-un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
-220g caise
-200g unt la temperatura camerei
-4 galbenusuri
-140g zahar tos
-1 pliculet de zahar vanilinat
Pentru ornat si umplut:
-400g smantana pentru frisca
-3 linguri zahar tos
-1 pliculet gelatina
-6 linguri lapte
nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:47:28 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Prepararea foilor.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, adaugam tot zaharul tos si zeama de lamaie si batem in continuare pana se obtine o spuma groasa si compacta.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi 1.jpg
watermarked foi2.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:48:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Adaugam galbenusurile si amestecam cu telul in forma de para prin rasturnare de 4-5 ori.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi3.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:50:46 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Amestecam faina cu amidonul si apoi punem in compozitia de oua, cu telul in forma de para amestecam prin rasturnare de 1o ori.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi 4.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:54:36 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
In tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt solid, cum am aratat la rulada, se pune 1/3 din crema, se niveleaza si se coace in cuptorul incins la 170 grade C. Compozitia o tineti la frigider. Se obtin 3 foi.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi 5.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:55:18 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
asa arata foaia coapta


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi6.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:57:34 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Sa trecem la crema.
Caisele le scufundam o secunda in apa clocotita.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked crema 1.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:58:44 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Le facem piure si le fierbem impreuna cu zaharul vanilat pana se ingroasa.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked crema 2.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 10:59:58 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se topeste acesta, adaugam caisele si fierbem compozitia pe baie de abur, amestecand continuu cu telul in forma de para ca sa nu se branzeasca, pana capata consistenta.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked crema 3.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:03:17 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Lasam crema sa se raceasca, pana cand ajunge la temperatura degetului.Adaugam 1/2 din unt, tinut la temperatura camerei, in marginea cremei si batem cu telul in unt pana cand adera toata crema, apoi punem restul de unt si cu miscari circulare omogenizam compozitia.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked crema 5.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:05:47 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce am preparat crema, taiem fiecare foaie in 3 si vom obtine 9 foi mici. Doua foi le dam deoparte.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi 7.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:07:07 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ungem pe rand fiecare foaie cu crema si le suprapunem. Dam la rece.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked foi8.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:09:46 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce s-a racit pajitura, ne ocupam de frisca. Pentru ca smatana sa se bata bine si repede ot inem in congelator pana se raceste bine. Punem gelatina la inmuiat in 6 linguri de lapte rece si o lasam 10 minute. Adaugam apoi zaharul si punem pe baie de abur pana se topeste gelatina, aveti grija sa nu fiarba.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked gelatina.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:11:13 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Batem smantana. O lingura de frisca punem peste gelatina si amestecam cu telul in froma de para pana se omogenizeaza.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked gelatina2.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:12:13 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Punem apoi gelatina peste restul de frisca si amestecam repede numai prin rasturnare pana se omogenizeaza.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked gelatina 3.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:13:11 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
cam asa arata frisca cu gelatina, foarte buna pentru decor


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked frisca.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:17:05 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Scoatem prajitura din frigider. Acum ne ocupam de cele doua foi oprite. Pe fiecare foaie punem frisca si apoi pe o foaie punem prajitura si o foaie o punem peste prajitura. Pe scurt va veni o foaie cu frisca deasupra si una dedesubt.Ajustam marginile prajiturii. Cu restul de frisca decoram dupa gust. Puteti sa folositi mai multa frisca, marind cantitatea de zahar si geltina. Si dam la rece.
Pofta buna!


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked prezentare.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 11:19:40 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Sfaturi din experienta lui Stan patitu': taiati prajitura cu miscari usoare de fierastrau, adica inainte si inapoi. Si exemplu este poza: in parte a stanga prajitura este taiat cu miscari de fierastrau, iar in dreapta am apasat pe cutit.
nicomaritza
Postat: Sunday, June 15, 2008 1:26:53 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Am uitat sa spun cand am postat reteta. Inanite sa puneti in tava compozitia pentru a doua si a treia foaie, trebuie sa raciti tava. not worthy
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.140 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.