Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Rulada cu ciocolata Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:40:18 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Ingrediente pentru blat:
-4 oua mari(cca 60g oul)
-80g zahar
-2 linguri rase de faina
-2 linguri rase de amidon
-1 lingura zeama de lamaie
-sare
Ingrediente pentru crema:
-2 oua
-3 linguri zahar
-100g ciocolata alba de menaj
-150g unt alifiat
-esenta de vanilie sau zahar vanilat
Ingrediente pentru glazura:
-100g ciocolata neagra de menaj
-100g zahar
-50ml apa
nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:42:54 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Preparam intai crema de ciocolata astfel. Batem ouale spuma cu zaharul, pana se topeste acesta, apoi punem castronul la baie de abur , amestecand continuu, pana cand capata consistenta. Adaugam ciocolata si amestecam pana cand compozitia devine omogena, apoi luam vasul depe baia de abur si lasam sa se raceasca, pana ajunge la temperatura dgetului.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked crema fiarta.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:44:08 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce s-a racit, adaugam untul alifiat, mixam sa se omogenizeze si dam la rece.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked crema ciocolata.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:45:40 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Prepararea blatului.
Separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma, cu sarea.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked albus spuma.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:46:50 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Adaugam tot zaharul tos odata si zeama de lamaie si mixam pana cand se inatreste.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked albus gata.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:48:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Adaugam galbenusurile toate odata, amestecam numai cu telul in forma de para prin rasturnare de sus in jos de 5 ori, apoi punem faina si amestecam cu telul in forma de para de 9 ori, tot prin rasturnare.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked faina.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:52:48 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Tava de aragaz(33/37cm, daca aveti tava de 23/33cm atunci folositi la blat trei oua, reducand si celelalte cantitati) o tapetam cu hartie si apoi ungem hartia cu unt(margarina)solid.Punem blatul in tava, nivelam usor ca sa nu iasa aerul din compozitia de blat, introducem tava in cuptorul incins bine si coaceti la 170 de grade timp de 8-10 minute.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked blat in tava.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:53:33 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Blatul copt il puneti pe un gratar sa se raceasca.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked blat copt.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 5:55:25 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Dupa ce s-a racit blatul, ii taiati marginile, sa fie frumos, ungeti cu crema si daca vreti puneti un strat subtire de dulceata la capatul de unde incepeti sa rulati(eu nu am rulat stransa ca sa iasa cum veti vedea in poza de final).Blatul il puneti pe hartie de copt ca sa curga pe hartie glazura.dati la rece blatul rulat.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked rulada cu crema.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 6:07:43 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Intre timp pregatim glazura astfel:
Radem ciocolata pe razatoarea cu gauri mari.
Intr-un ibric punem la fiert apa cu zaharul si amestecam cu lingura de metal pana se topeste zaharul.Apoi acoperiti ibricul cu o farfurie de portelan si lasati sa fiarba la foc mic pana cand se leaga(siropul este legat atunci cand cad 3 picaturi de sirop una linga alta cand ridicam lingura din sirop pe latime-lingura nu va sta in sirop cat fierbe. Castronul cu ciocolata rasa se pune pe un vas cu apa calda si cand este destul de legat siropul(nu trebuie sa fie foarte gros)acesta se adauga in suvoi subtire in ciocolata amestecand continuu sa se omigenizeze. Consistenta glazurii trebuie sa fie asemanataore unei smantani subtiri care curge cand se ridica lingura(dar dosul lingurii ramane glasat).Daca este prea groasa glazura mai adaugati 30g unt si amestecati, tot pe baie de abur, pana la omogenizare.
Scoateti rulada din frigider si glasati-o. Glazura care cade langa rulada o luati repede cu un cutit cu lama groasa, pana sa se intareasca, si o puneti pe rulada.
Lasati glazura sa se usuce si apoi dati la rece rulada.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked rulada glasata.jpg

nicomaritza
Postat: Sunday, May 25, 2008 6:08:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
sectiune


[nicomaritza attached the following image(s):]
prezentare rulada 2.jpg

nicomaritza
Postat: Tuesday, June 03, 2008 3:37:31 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Pentru ca tot este deschis acest subiect, o sa postez tot aici o poza cu rulada " zburlita", cu crema de cacao, facuta astazi. Nu am inca sectiune.


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked 2.jpg

nicomaritza
Postat: Thursday, June 05, 2008 7:43:19 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
sectiunea la rulada zbarlita


[nicomaritza attached the following image(s):]
watermarked rulada.jpg

nicomaritza
Postat: Friday, June 06, 2008 10:58:37 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Am uitat sa precizez ca la rulada cu crema de cacao am facut blatul mai subtire. Am folosit doar 3 oua si restul ingredientelor le-am redus proportional.
Bettyna
Postat: Monday, June 09, 2008 12:32:06 AM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
Cum ai facut crema la a doua rulada? Arata atata de ciocolatoase, exact pe gustul meu. Mie nu prea imi place crema de unt cu cacao, si a ta arata mai inchisa la culoare, yammy.

daca ai postat deja si nu am vazut imi cer scuze.
nicomaritza
Postat: Monday, June 09, 2008 11:39:01 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
La a doua rulada am folosit crema de unt cu cacao, dar poti sa inlocuiesti cacaua cu ciocolata. Pentru ca acum nu am timp, o sa-ti scriu reteta maine. Scuze.not worthy
nicomaritza
Postat: Tuesday, June 10, 2008 7:18:06 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Crema de cacao sau ciocolata
Ingrediente:
2 oua mari
1 lingura lapte
140g zahar
200g unt (la temperatura camerei)
50g cacao sau 100g ciocolata de menaj rasa
esenta de rom sau 1 lingura rom
Preparare:
Intr-un castron se pun ouale, laptele si zaharul si se bat pana cand se topeste zaharul. Se pune castronul pe baie de abur pana cand compozitia capata consistenta, trebuie amestecat continuu, cu un tel in forma de para, ca sa nu se branzeasca. Dupa ce se ia de pe baia de abur se pune imediat cacaua cernuta sau ciocolata rasa si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga apoi esenta sau romul. Se lasa la racit in bucatarie. Cand a ajuns la temperatura degetului, intr-o margine a castronului cu crema fiarta se pune 1/2 din unt si se bate cu telul in unt pana adera toata crema, apoi se pune restul de unt amestecand circular pana se omogenizeaza si are aspect de alifie.NU TREBUIE SA DATI CREMA LA FRIGIDER INAINTE DE A UMPLE CU EA RULADA SAU ORICE ALTA PRAJITURA DORITI.
Leila
Postat: Friday, June 13, 2008 6:39:07 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
rose felicitari Nico rose

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Friday, June 13, 2008 8:47:23 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
Multumescrose rose rose
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.178 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.