Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Ciocolata Optiuni · View
Bettyna
Postat: Tuesday, May 13, 2008 11:40:44 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE


Sper sa va placa articolul big grin
Povestea incepe in 1502 cand Columb a adus boabele de cacao in Spania, dar acestea au ajuns populare cand regele aztecilor, Hern�n Cort�s, a inventat o reteta pentru o bautura din boabe de cacao zdrobite cu apa rece. Curand, aceasta reteta s-a imbunatatit cu miere, vanilie, zahar si dintr-o data s-a ajuns la ideea de a fi servita ca si o bautura fierbinte.
In secolul XVII a ajuns febra acestei bauturi din boabe de cacao si in Europa, prima data in Franta apoi in Olanda. Amsterdam a devenit cel mai mare port pentru boabe de cacao dupa Spania. De aici a pornit inspre germania, Italia, Scandinavia, restul Europei si Anglia unde "casutele de ciocolata" faceau deja concurenta cafenelelor.

La inceputul secolului XIX, chimistul olandez Coenraad van Houten a inventat o presa care a putut scoate grasimea din boabele de cacao. Asa a obtinut untul de cacao si o "placinta" tare care s-a zdrobit si s-a obtinut praful de cacao, folosit pentru arome. De atunci s-a stiut ca ciocolata se poate si manca, nu numai bea.
In 1847 fabrica de ciocolata Fys a adus pe piata prima ciocolata sub forma de tableta pentru consum. In 1875 s-a amestecat ciocolata cu lapte condensat si asa s-a nascut renumita bautura: Cafea cu lapte. Aproximativ tot atunci firma Lindt a gasit o metoda sa transforme ciocolata in ciocolata fondant.

Cacaoa se cultiva astazi cel mai mult in Africa, America de Sud si Asia. Boabele de cacao se lasa sa fermenteze la soare dupa care se usuca, se prajesc si se transforma intr-o masa de cacao din care se scoate untul de cacao. Anual, in intreaga lume se consuma mai mult de 600 000 de tone de boabe de cacao. Din masa de cacao, unt de cacao si alte ingrediente mai mult sau mai putin secrete se naste ciocolata ce este savurata de atata lume de pe intreg mapamondul.



getta
Postat: Wednesday, May 14, 2008 1:55:08 PM


Nivel: Membru
Grupuri: Membri

Inscris: 5/5/2008
Postari: 74
Locatia: bt.
interesant aricol
am aflat chestii pe care nu le stiam despre ciocolata ,
-eu daca mananc o ciocolata pe zi nu imi mai trebuie mancare .


Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.064 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.