Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Trucuri in bucatarie! Optiuni · View
Bettyna
Postat: Wednesday, May 14, 2008 1:11:10 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
NICIODATA sa nu puneti de la inceput suc de rosii, bulion ... rosii in general... intr-o mancare de cartofi, fasole boabe sau carne de vita ... nu se vor mai fierbe in veci.

Boiaua se arde foarte repede iar in cantitate mare da un gust amar (la fel si cimbrul).

cand fierbeti cartofi pt un piure iese mai gustos daca adaugati 1-2 foi dafin si un catel de usturoi, sau frunze de telina in loc de cele 2. Piureul iese mai alb si mai pufos cand laptele este fierbinte. La fel se poate adauga o lingura de smantana pt a-l ajuta sa iasa mai ... fluffy

La fel, nu se pune rosia ( indiferent ca e proaspata, suc sau pasta) peste ceapa care este inca nefacuta.
Ceapa va ramine sticloasa si va scirtii in dinti.

la fript carnea: a nu se intepa carnea cu furculita sau alte ustensile, ca iese tare (ii iese sucul prin intepaturi). Daca se frige in tigaie: prima data se incinge bine tigaia, apoi se pune uleiul, se lasa si el sa se incinga si abia apoi se pune carnea la prajit.

In salata de vinete (cea fara maioneza), una-doua linguri cu smantana la sfarsit ii dau o culoare frumoasa si un gust excelent.

Sarmalele fierte in vin sunt nemaipomenite. (Un pic de suc sau pasta de rosii, iar in loc de apa, vin).

Peste ficat, cand se prajeste, sa nu pui niciodata sare, ca se intareste imediat.

Peste friptura la cuptor daca torni un pic de bere, carnea va face o crusta frumoasa si buna tare....

Prajitul carnii (steak):
- in sange: steakul are o crusta maronie, dar inauntrul este inca crud si cu sange. Un steak de 200 g trebuie prajit 2 minute pe fiecare parte.
- mediu: steakul are o crusta maronie, inauntru este rozaliu. Un steak de 200 g trebuie prajit 3-4 minute pe fiecare parte.
- bine prajit : steakul este si inauntru prajit bine. Un steak de 200 g trebuie prajit 5 minute pe fiecare parte.

Cum se salveaza punciul daca ati pus prea mult alcool in el: se adauga un castravete curatat de coaja, taiat in felii mai groase si se scoate dupa 1-2 ore. Castravetele suge din alcool.

Cum putem innobila un punci: se ia o parte mica din punci si se incalzeste adaugandu-i niste cardamon, nucsoara sau rozmarin. Se pune inapoi in vas, asa, caldut.
Bettyna
Postat: Wednesday, May 14, 2008 1:11:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 4/29/2008
Postari: 869
Locatia: Waiblingen - DE
-Mirosul de peste, de pe maini, dispare daca te clatesti cu otet.
-Pentru a curata mai bine rosiile de pielite, cufunda-le 1 minut in apa clocotita.
-Daca te grabesti cu servitul cafelei, adauga imediat ce ai fiert-o cateva picaturi de apa foarte rece si zatul se va lasa la fund.
-mirosul din frigider poate fi absorbit daca introduci pentru cateva ore un pic de bicarbonat intr-o cutie deschisa.se repeta periodic
-Compozitia pentru clatite este bine sa stea la rece o ora inainte de a incepe pregatirea clatitelor.
-Cantitatile mari de zahar in aluaturile fara grasime duc la asprirea si intarirea acestora.
-Cozonacul creste mai frumos daca se foloseste ulei in loc de margarina si daca e lasat in tavi (pregatit cu umplutura) cel putin 15 minute inainte de coacere
-Cozonacul se pastreaza timp mai indelungat daca se foloseste reteta cu "faina oparita", adica turnand laptele fierbinte in care s-a dizolvat zaharul peste faina pusa in vasul de framantat. Maiaua si restul ingredientelor se vor adauga dupa ce amestecul s-a racorit, pentru a nu opri cresterea aluatului.
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.079 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.