Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Nasi goreng (orez prajit indonezian) Optiuni · View
nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 4:08:56 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
125 g orez cu bobul lung
un morcov potrivit
1/2 ardei gras rosu(se poate folosi si galben sau verde )
foi de ceapa verde(2 la doua cepe)
sare
condimente pentru nasi goreng
o lingura de unt netopit(se poate folosi si ulei)
sos de soia(daca nu aveti condimente pentru nasi goreg)-optional

nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 4:14:42 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
FOARTE IMPORTANT!!!!
Orezul trebuie fiert cam cu 2 ore inainte.
Orezul se pune intr-un vas si se adauga peste el apa calda atat cat sa-l acopere cu 1 cm si sare. Se pune pe foc si dupa ce da 2-3 clocote se da focul la mic si se lasa sa fiarba incet pentru ca bobul de orez sa absoarba incet apa ca sa nu infloreasca si sa se sfarame.Daca mai este tare se mai adauga cate putina apa.Dupa ce a fiert se pune orezul intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece ca sa nu se lipeasca boabele intre ele, apoi se lasa la scurs in strecuratoare si mai amestecati din cand in cand in el sa se scurga toata apa si el sa se usuce putin.
not worthy Scuze ca nu am poze cu orezul pus la scurs dar promit sa fac si sa va arat.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P04-23-08_11.43[1].jpg
P04-23-08_11.43.jpg

nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 4:26:43 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
legumele trebuie taiate toate la aceeasi dimensiune si trebuie sa le aveti pe toate tocate cand va apucati de treaba.Focul trebuie sa fie iute
intr-o tigaie de teflon puneti untul la topit. in untul topit puneti intai morcovul, lasati cam 30 secunde amestecand continuu, adaugati apoi ceapa, ardeiul si orezul. Amestecati usor pana devine aproape omogen si lasati pe foc, amestecand mai rar si cu grija doar ca sa nu se arda, si condimentati dupa gust. Orezul va sta pe foc pana cand boabele nu se mai lipesc intre ele.Orezul va scadea in volum dar nu va faceti griji ca nu este tare. Atunci este gata si il puteti servi.


[nicomaritza attached the following image(s):]
P03-29-08_14.32.jpg

nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 4:29:49 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
il puteti servi drept garnitura sau puteti adauga carne in el si il serviti ca fel principal.
daca alegeti optiunea cu carne atunci aceasta trebuie taiata fasii si pusa prima in tigaie. dupa se evapora zeama pe care o lasa carnea se adauga restul asa cum am povestiti mai sus.
Lory
Postat: Saturday, March 29, 2008 7:30:36 PM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
rose roseinteresanta reteta star star am sa o incerc

Bucataresele vesele
Leila
Postat: Saturday, March 29, 2008 10:41:07 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Nico , o singura nelamurire am worried care sunt condimentele ptr nasi goreng I don't know

Bucataresele Vesele
nicomaritza
Postat: Saturday, March 29, 2008 11:37:39 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
eu am cumparat acest amestec de condimente. ei folosesc in special mult ardei iute(se poate folosi paprika iute ), soia, curcuma pudra, curry si mai sunt unele pe care totdeauna le uit. mancarea indoneziana este foarte aromata si condimentata. aceste condimente se gasesc in magazinele cu produse asiatice.
Leila
Postat: Sunday, March 30, 2008 1:21:35 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
Ok mersi mult , curry am , chili este, improvizam ceva . pupice

Bucataresele Vesele
Leila
Postat: Sunday, March 30, 2008 11:03:41 AM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/9/2008
Postari: 665
nicomaritza
Postat: Wednesday, April 23, 2008 7:39:34 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
ca sa vedeti ca sunt parolista am revenit cu pozehee hee
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.092 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.